videoprilog Samira Pašalića (Dnevnik 2)

Na sarajevskom groblju Vlakovo posljednji ispraćaj Tarika Helića

Danas smo se na gradskom groblju Vlakovo u Sarajevu oprostili od našeg cijenjenog i voljenog kolege Tarika Helića. Bio je jedan od najpoznatijih i najboljih radijskih i TV voditelja u BiH. Njegovi osmijesi i ljubav koje je nesebično darivao ostat će zauvijek upisani na najsjajnijim stranicama Federalne radio-televizije.

Naš kolega Tarik Helić, kojeg će mnogi pamtiti po blagosti i dobroti, bio je jedan od najoriginalnijih i najpoznatijih voditelja u Bosni i Hercegovini. Svoj angažman i doprinos pružao je u brojnim emisijama zabavno-edukativnog i informativnog sadržaja u RTV Sarajevo, BHRT-u i RTVFBiH.

“Ostat će upamćen po svom nezaboravnom stilu, po iznimnom profesionalizmu, po ljubavi prema svojoj domovini Bosni i Hercegovini, ali isto tako kao i izniman kolega i prijatelj”, kazao je Ivica Pjanić, predsjednik Sindikata radnika RTVFBiH.

Svoj televizijski put počeo je tokom ratnih godina u redakciji informativnog programa. Ubrzo je sebe pronašao u kulturno-zabavnom programu, s emisijama posvećenim sevdahu - Večeras sa vama, Pjesmom kroz gradove, Legende bh. sevdaha i mnoge dr. Prepoznavši širinu u voditeljskom te novinarsko-produkcijskom angažmanu, programski kolegij je brendirao njegov uobičajeni pozdrav kojim se obraćao gledaocima, u kapitalni šou program Svako dobro, Bosno i Hercegovino.

“Voljeli smo ga svi i pamtit ćemo ga po onome ‘ljepoto Bosne’ i ‘svako dobro, Bosno i Hercegovino”, kazala je Enisa Hajdarević-Šojko, muzička urednica BHR1.

Muzičar Asim Brkan prisjetio se kako je Tarik Helić volio istakne lijepu, kulturnu gradsku pjesmu.

Osobito njemu drag medij bio je radio na kojem je pružio izuzetne autorske serijale, s ciljem vrednovanja bosanskohercegovačkog čovjeka i naše domovine BiH.

Rinko Golubović nije želio da govorio o profesionalnom djelu Tarika Helića - on je to vrhunski obavljao - već je govorio ljudskosti koja jednostavno bila nemjerljiva.

Educirao je generacije spikera, njegujući ljepotu govora i jezika. Uvijek dosljedan velikoj ljubavi prema Bosni i Hercegovini i ljudima, ostavio je trag u svakom njenom dijelu.

federalna.ba

Tarik Helić
Otvoreni program Tarik Helić
0 11.01.2021 13:53
Federalni radio Tarik Helić
0 09.01.2021 18:11
Tarik Helić Društvo novinara BiH
0 09.01.2021 09:43
Tarik Helić Naši ljudi Nedžad Begović
0 08.01.2021 15:09
Tarik Helić In Memoriam radio Federalni radio Radio Federacije BiH FTV Priče za dobar dan
0 06.01.2021 12:58
Tarik Helić
0 05.01.2021 23:39