Na programu Igara 'Hamlet' NP Tuzla i predstavljanje knjige Hasije Borić
(Izvor: Fena/Pozorišne igre)

Na programu Igara 'Hamlet' NP Tuzla i predstavljanje knjige Hasije Borić

Predstava "Hamlet" Narodnog pozorišta Tuzla, koju je po tekstu Vilijama Šekspira režirao pozorišni reditelj i pisac Zlatko Paković, biće izvedena večeras na sceni Doma kulture Jajce u okviru Takmičarskog programa Pozorišnih igara Bosne i Hercegovine.

Reditelj Zlatko Paković je zapisao: "Hamlet djeluje pozorišnom predstavom, režirajući Mišolovku. Predstava mu je jedini način da uvjeri sebe i publiku u počinjeno kraljevo nedjelo na dvoru, izvršeno kao savršen zločin bez ijednog svjedoka. Shakespeare nam u „Hamletu“ pokazuje da je suština pozorišne umjetnosti to da u zamku, u mišolovku, hvata – kako bi postali javni! – zločine kojima je u datom režimu skriven trag, a na kojima se taj režim održava".

U predstavi igraju Elvis Jahić, Adnan Omerović, Ivana Perkunić Mešalić, Irfan Kasumović, Mirza Ćatibušić, Jasmina Ibrahimović, Armin Filipović, Elmir Krivalić, Siniša Udovičić, Milenko Iliktarević.

U okviru pratećeg programa Pozorišnih igara prije predstave u salonu Doma kulture biće upriličeno predstavljanje knjige "Nana Fata Orlović ili Neka se čuju i vaši glasovi“ i „Majka Nuru počesto izruži“ autorice Hasije Borić.

Promotori će biti Almir Bašović i Zoran Mlinarević.

federalna.ba/Srna

predstava Hamlet Jajce Pozorišne igre Jajce BiH kultura
košarka BiH Francuska
0 18.08.2022 14:39
prosječna plata BiH
0 18.08.2022 14:37
Pjer Žalica kultura Film & TV Sarajevo film festival Praznik rada
0 17.08.2022 11:22
sport fudbal nogomet Premijer liga BiH u nogometu BiH FK Sloga NK Široki Brijeg
0 17.08.2022 09:21
Christian Schmidt Visoki predstavnik u BiH BiH Hrvati
0 17.08.2022 08:48