Na području Bijeljine pronađena laboratorija za proizvodnju i uzgoj indijske konoplje
(Izvor: Ilustracija/RTRS)

Na području Bijeljine pronađena laboratorija za proizvodnju i uzgoj indijske konoplje

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), sproveli su operativnu akciju na području grada Bijeljina u kojoj su lišili slobode B.D. i A.A. iz Bijeljine.

Iz MUP-a RS-a objavljeno je da je akcija provedena u srijedu pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

„Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini izvršeni su pretresi na tri lokacije na području grada Bijeljine prilikom čega je pronađena i oduzeta laboratorija za uzgoj indijske konoplje, 270 komada stabljika indijske konoplje, kao i pripadajuća oprema (grijalice, klima uređaji, termometri, specijalne lampe, ventilatori, vještačko gnojivo, filteri i druga elektro oprema), puška, mobilni telefoni i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela“, navodi se u saopštenju.

Osobe lišene slobode će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ danas biti predata u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu.

federalna.ba/AA
Bijeljina policijska uprava hapšenje