"Na najbolji način, sa najboljim rosterom trebamo doći na EP u Njemačku"
(Izvor: Fena)

"Na najbolji način, sa najboljim rosterom trebamo doći na EP u Njemačku"

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine prije dva dana u prijateljskoj utakmici u Brnu poražena je od domaće selekcije Češke sa 30:18.

Utakmica je odigana u sklopu priprema dvije reprezentacije za nastup na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano u januaru 2024. godine u Njemačkoj.

Bh. rukometaši trebali su odigrati dvije kontrolne utakmice sa istim protivnikom, ali nakon otkazivanja letova sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, odigrana je jedna, a u Brno su morali otputovati autobusom.

Po riječima nekadašnjeg dugogodišnjeg reprezentativca BiH i jednog od najboljih evropskih golmana Enida Tahirovića “utakmica protiv Češke nije bila onakva kakvu smo svi očekivali”.

- Bilo je puno ‘peripetija’ oko odlaska, nemogućnosti putovanja avionom, na kraju su odlučili da se putuje autobusom. Vjerovatno je to i utjecalo na rapoloženje i stanje igrača. Međutim, moramo prihvatiti, nije bilo na nivou u na kojem smo očekivali poslije zadnjih utakmica koje smo odigrali, pogotovo dvije zadnje kvalifikacione kada smo dobili Sloveniju i Crnu Goru - kazao je Tahirović za Fenu.

U osvrtu za predstojeći nastup najboljih rukometaša BiH na EP-u u Njemačkoj Tahirović smatra da na najbolji način trebamo iskoristiti pripreme.

- Prije EP-a očekuje nas pripremni turnir u Švicarskoj. Na najbolji način, sa najboljim rosterom trebamo doći u Mannheim. Po meni cilj bi nam trebao da bude pobjeda u posljednjoj utakmici grupne faze protiv Gruzije. Mislim da su Švedska i Nizozemska još uvijek daleko ispred nas, a ta pobjeda protiv Gruzije bi nam omogućila prolazak u drugi krug i prvu pobjedu na evropskim prvenstvima. Prolaskom u drugi krug igrali bi još tri utakmice koje sigurno mogu poslužiti, pogotovo mlađim igračima, za sticanje iskustva na takvim takmičenjima - zaključio je Tahirović.

federalna.ba/Fena

Enid Tahirović muška rukometna reprezentacija BiH
Rukomet muška rukometna reprezentacija BiH rukometna reprezentacija BiH Evropsko prvenstvo Nizozemska
0 13.01.2024 13:05
EURO 2024 muška rukometna reprezentacija BiH Švedska
0 11.01.2024 09:23
muška rukometna reprezentacija BiH spisak igrača EHF
0 08.01.2024 08:17
muška rukometna reprezentacija BiH Irfan Smajlagić spisak igrača
0 13.12.2023 10:38
muška rukometna reprezentacija BiH Irfan Smajlagić spisak igrača
0 30.11.2023 11:27