Na Europskom rafting prvenstvu u Konjicu 30 ekipa iz 12 zemalja

Na Europskom rafting prvenstvu u Konjicu 30 ekipa iz 12 zemalja

U Konjicu, gradu čiji je prepoznatljiv turistički brend rafting, u utorak navečer je na rijeci Neretvi uz Staru kamenu ćupriju na svečan način otvoreno Europsko rafting prvenstvo Konjic 2024, na kojem u od 10. do 15. lipnja nastupa 30 ekipa iz 12 država.

Svečanim činom presijecanja vrpce, koje je obavljeno nakon defilea ekipa u čamcima niz rijeku Neretvu, Europsko rafting prvenstvo, koje se održava pod pokroviteljstvom Grada Konjica, otvorili su premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, potpredsjednik Svjetske rafting federacije Boris Purjakov i direktor Europskog rafting prvenstva Samir Krivić.

- Kada upoznate našu zelenu ljepoticu Neretvu nikada je nećete zaboraviti i sigurno ćete joj se stalno vraćati, kao što to i mi činimo. Potrudit ćemo se pokazati vam prirodne i kulturne vrijednosti Konjica, široko i otvoreno srce svih Konjičanki i Konjičana, predstaviti našu gastronomsku ponudu i pokazati koliko volimo našu ljepoticu Neretvu - kazao je premijer Nikšić obraćajući se natjecateljima i gostima.

- Čast mi je i zadovoljstvo što se upravo u našem gradu održava natjecanje, na kojem nastupaju najbolji rafting timovi iz cijele Europe i što će u danima uoči 16. lipnja, Dana grada Konjica ispuniti naše ulice i našu Neretvu najbolji sportaši Europe, koji će odmjeriti snage u raftingu. S ponosom mogu reći da Grad  podržava sve pozitivne priče koje doprinose razvoju našeg Konjica i naše domovine Bosne i Hercegovine, kakvom smatram i ovo natjecanje - naglasio je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, koji je sudionicima prvenstva poželio dobrodošlicu u Konjic.

Istaknuvši kako je organizacija trke na svjetskom nivou, a Neretva svojom prirodnom ljepotom predstavlja unikatni biser ovog prostora Boris Purjakov, potpredsjednik Svjetske rafting federacije kazao je kako je na njega poseban utisak u Konjicu ostavila noćna staza, koja daje potpuno novu dimenziju cijelom događaju.

 - Želim svima uspješno natjecanje, sportske uspjehe kojima će se ponositi i nadam se tradiciji uspostavljanja organizacije natjecanja na Neretvi- poručio je Purjakov.

Samir Krivić, direktor Europskog rafting prvenstva u Konjicu, zahvalivši svima koji su podržali organizaciju prvenstva u Konjicu, naglasio je kako je u ovaj događaj uloženo mnogo truda i pozitivne energije, te uključeno mnogo dobrih ljudi.

- Prenesimo pozitivne misli i pozitivnu energiju cijelom svijetu i recimo da je naš grad spreman za ovakve i sve buduće spektakle, koji su pred nama - rekao je Krivić.

Na Europskom rafting prvenstvu koje traje do 15. lipnja, sudionici će se natjecati u slalomu, RX-u i spustu, te noćnoj utrci.

Organizatori Europskog rafting prvenstva koje se u Konjicu održava uz odobrenje Svjetske rafting federacije i uz podršku Olimpijskog komiteta BiH su Rafting River Guide i Garden City Hotel Konjic.

federalna.ba/Fena

Konjic rafting