Muškarac u Živinicama ubio ženu, pa izvršio samoubistvo

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona i službenici Uprave policije MUP-a TK provode istražne radnje nakon krvoprolića koje se dogodilo u nedjelju oko 21 sat u Podgajevima kod Živinica. 

- Oko 21.10 službenik Policijske stanice Živinice zaprimio je prijavu da se iz jedne porodične kuće u Podgajevima čuje pucnjava. Na mjesto događaja je izašla patrola PS Živinice i ekipa Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice. Po dolasku na mjesto događaja u kući vlasništva osobe inicijala T.Č. pronađena su dva beživotna tijela, odnosno tijelo ženske osobe inicijala T.Č. (rođena 1971. godine) i muške osobe inicijala M.A. (rođenog 1965. godine). Povrede koje su konstatovane nastale su usljed upotrebe vatrenog oružja - potvrđeno je za Fenu u Upravi policije MUP-a TK. 

O događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, koji je izašao na mjesto događaja, a uviđaj su izvršili istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i OKP PU Živinice.

U ovoj fazi istrage, navode u Upravi policije MUP-a TK, najvjerovatnije se radi o ubistvu i samoubistvu, te se istraga u ovom predmetu i dalje nastavlja pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

federalna.ba/Fena

Tuzlanski kanton ubistvo samoubistvo