Muse najavio novi album: Will Of The People album je o neizvjesnosti i nestabilnosti u svijetu

Muse najavio novi album: Will Of The People album je o neizvjesnosti i nestabilnosti u svijetu

Britanski trio Muse objavio je detalje svog novog albuma 'Will Of The People', a objavljen je i novi singl pod nazivom 'Compliance'.

Trio iz Teignmoutha vratio se u akciju u jaunaru s pjesmom 'Won't Stand Down', prva sa nadolazećeg devetog studijskog LP-ja benda – nakon albuma 'Simulation Theory' iz 2018. 'Will Of The People' će biti objavljen 26. augusta  za Warner Records. Govoreći o albumu, koji je produciran i sniman u LA-u i Londonu, frontmen Matt Bellamy je objasnio da je bio vođen “utjecajem sve veće neizvjesnosti i nestabilnost u svijetu”.

"Pandemija, novi ratovi u Evropi, masovni protesti i neredi, pokušaj pobune, kolebanje zapadne demokracije, rastući autoritarizam, šumski požari i prirodne katastrofe i destabilizacija globalnog poretka sve je to formiralo album 'Will Of The People'", rekao je gitarista. “Bilo je to zabrinjavajuće i zastrašujuće vrijeme za sve nas, jer su zapadno carstvo i prirodni svijet, koji su nas tako dugo držali uljuljane, istinski ugroženi. Ovaj album je lična navigacija kroz te strahove i priprema za ono što slijedi.”

Muse su također podijelili službeni video za pjesmu Compliance u režiji Jeremija Duranda, koji je još prošle sedmice najavljivan na društvenim mrežama.

"'Compliance' je podređivanje autoritarnim pravilima i uvjeravanje o neistinama da budu prihvaćene u grupi", objasnio je Bellamy o pjesmi. “Bande, vlade, demagozi, algoritmi društvenih medija i religije nas zavode u vrijeme ranjivosti, stvarajući proizvoljna pravila i iskrivljene ideje kojima se trebamo pridržavati. Prodaju nam utješne mitove, govoreći nam da samo oni mogu objasniti stvarnost, a istovremeno umanjuju našu slobodu, autonomiju i neovisnu misao. “Nije da nas samo tjeraju u krdo, da nas plaše i ograđuju, već nas navode da svakodnevno proizvodimo 'dvije minute mržnje' protiv neke grupe po njihovom izboru dok žmirimo pred vlastitim unutarnjim glasom razuma i suosjećanja. Oni samo trebaju naše pokoravanje.”

federalna.ba

Muse novi album Will Of The People Compliance