Murray: Situacija nije dobra ni za koga, ne sviđa mi se što je Đoković bio u pritvoru
(Izvor: EPA-EFE/JAMES GOURLEY)

Murray: Situacija nije dobra ni za koga, ne sviđa mi se što je Đoković bio u pritvoru

Britanski teniser Andy Murray rekao je danas da odluka da prvi igrač svijeta Novak Đoković ne učestvuje na Australian Openu nije dobra ni za koga i da mu se ne sviđa što je srbijanski teniser bio u pritvoru.

"To nije sjajno za turnir, pošto je bolje kada svi najbolji igrači učestvuju. Očigledno će biti mnogo pitanja o tome šta se ovdje dogodilo i u kakvoj je bio situaciji", rekao je Murray za BBC.

Đoković će biti deportovan iz Australije

Jednoglasnom odlukom tročanog sudskog vijeća Novak Đoković će biti deportovan iz Australije, nakon što je Savezni sud danas odbio njegovu žalbu na otkazivanje vize pošto nije vakcinisan od koronavirusa. Tročlano vijeće sudija koje čine David O’Callaghan, Anthony Besanko i James A...

Tročlano vijeće Saveznog suda jednoglasno je danas odbilo žalbu Đokovića na ukidanje vize, pa će on biti deportovan iz Australije i neće braniti titulu na Australian Openu u Melbourneu.

"Novaka poznajem otkako smo bili 12-godišnjaci, poštujem ga, igrao sam protiv njega. Ne sviđa mi se što je u ovoj situaciji i što je bio u pritvoru. Ova situacija nije bila dobra ni za koga. Čini se da se sve ovdje dogodilo u posljednjem trenutku i zbog toga je nastala takva zbrka", naveo je Murray.

Premijer Australije pozdravio odluku suda o Đokoviću

Premijer Australije Scott Morrison rekao je da je odluka o otkazivanju vize srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću donijeta iz zdravstvenih i sigurnosnih razloga i u javnom interesu. "Savezni sud Australije jednoglasno je odlučio da odbaci zahtjev Novaka Đokovića za preispitivanje kojim se osporava od...

"Nadam se da se to neće dogoditi na ostalim događajima i da se neće ponoviti ovakva situacija. Ne bih to želio Novaku, ne bih to želio tenisu i nadam se da je sada završeno", dodao je britanski teniser.

Takmičenje na prvom grend slem turniru u sezonu počinje u ponedjeljak u Melbourneu.

federalna.ba/Beta

Andy Murray Novak Đoković Australian Open
Novak Đoković US Open
0 21.07.2022 10:09
Novak Đoković Ravne 2 tenis
0 13.07.2022 18:56
Novak Đoković Visoko
0 13.07.2022 12:37
Novak Đoković tenis
0 11.07.2022 23:43
Novak Đoković Wimbledon
0 10.07.2022 18:31