MUP ZDK: U Maglaju pronađeno 3,4 kilograma opojne droge

MUP ZDK: U Maglaju pronađeno 3,4 kilograma opojne droge

Policijski službenici Policijske stanice Maglaj su u proteklom periodu, operativnim radom na terenu, prikupljali saznanja o osobama koje se mogu dovesti u vezu s neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na području općine Maglaj.

Na temelju prikupljenih saznanja, policijski službenici Policijske stanice Maglaj su danas u mjestu Liješnica, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zavidovićima, izvršili pretres kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi osoba O.E. (1986.) iz Maglaja.

Tom prilikom u dvorištu kuće, u korištenom pneumatiku, pronađena je jedna kesa sa sadržajem zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“, bruto težine 3.400 grama. Oduzeta materija će biti predmetom vještačenja, te će se zajedno s drugim prikupljenim materijalnim dokazima koristiti u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti su poduzimane u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Osumnjičeni, inače povratnik u izvršenju krivičnih djela, je lišen slobode te je nad njim zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ - saopćeno je iz Uprave policije MUP-a ZDK.

federalna.ba/Fena

MUP ZDK Maglaj droga