MUP RS - Banjalučanin počinio 13 teških krađa
(Izvor: MUP RS)

MUP RS - Banjalučanin počinio 13 teških krađa

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u utorak su realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Balkon“, a koja je usmjerena na sprječavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela, u okviru koje su izvršili kriminalističku obradu osobe inicijala G.M. iz Banje Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo trinaest krivičnih djela „Teške krađe“.

Osoba G.M. se  sumnjiči da je navedena krivična djela počinila na području Grada Banje Luke od 14.janura 2021. godine do 07.novembra 2022. godine, na način da se uz pomoć merdevina i upotrebe fizičke snage penjao na balkone stanova, gdje je upotrebom podesnog alata otvarao prozore i vrata, ulazio u unutrašnjost stanova, a potom pronalazio i otuđivao novac, zlatni nakit, ručne satove, dukate i druge vrijedne predemte.

Materijalna šteta pričinjena tim krivičnim djelima iznosi oko 27.000 KM, saopćeno je iz MUP-a RS.

Izvršen je pretres putničkog vozila i stana koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz navedenih krivičnih djela, a koji će biti vraćeni oštećenim osobama.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i Osnovnog suda u Banjoj Luci, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta G.M. će danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

federalna.ba/Fena

lopov Krađa MUP RS-a
Krađa krađe trgovina trgovine Mostar
0 04.12.2022 10:50
Tužilaštvo BiH SIPA MUP RS-a Dubravko Čampara
0 29.10.2022 12:08
Krađa krave
0 18.10.2022 10:06