MUP KS: Uhapšena tri muškarca, pronađena droga i oružje
(Izvor: Fena/MUP KS)

MUP KS: Uhapšena tri muškarca, pronađena droga i oružje

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Vogošća, su preduzimajući operativno - taktičke  mjere i radnje koje se odnose na sprečavanje izvršenja  krivičnih djela teška krađa u porodične kuće i vikendice na području općine Vogošća, pronašli i lišili slobode R.B. (1996), A.K. (1999) i M.K. (2001) - svi iz Vogošće, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više teških krađa u periodu od 20. aprila do 13. maja ove godine.  

Izvršenim pretresima stambenih objekata i drugih lokacija koje koriste osumnjičeni, pronađen je značajan broj predmeta koje su otuđivali u proteklom periodu, dok je u stambenom objektu na području Novog Sarajeva, koji koristi R.B. pronađeno i oduzeto: dva PVC pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, bruto mase oko 2.614,00 grama; dva PVC pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto mase oko 267,00 grama, jedna automatska puška sa četiri pripadajuća okvira; 351 komad municije različitog kalibra, kao i drugi predmeti od interesa.

Muškarac R.B. se tereti da je počinio i krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Svi osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici Uprave policije nastavljaju rad na ovom predmetu, saopćeno je iz MUP-a KS. 

federalna.ba/Fena

Vogošća teška krađa MUP KS