videoprilog Berine Pašalić (Federacija danas)

Motoristi obučeni u Djeda Mrazove obradovali mališane paketićima

Iskušenje za svako prijateljstvo predstavljaju izazovi koje život nosi. Prijateljstvo između zeničkog Moto kluba Condor i djece štićenika Dom porodica Zenica traje već 14 godina.

Svake godine motoristi obučeni u Djeda Mrazove obraduju ove mališane novogodišnjm paketićima. Izuzetak nije bila ni ova godina.

Akcija prikupljanja sredstava za novogodišnje paketiće Moto kluba Condor za štićenike Doma porodica Zenica i Udruženje djece s posebnim potrebama iz Nemile, poznata je Zeničanima koji se uvijek rado odazovu.

„S obzirom da Condor ovo radi već godinama, ljudi su se odazvali kao i svake godine, bez obzira na situaciju, bez obzira na covid, i dalje je odziv stvarno fenomenalan“, tvrdi Elvir Alić, sekretar MC Condor.

Klupska tradicionalna podjela paketića mnogo znači za mališane koji se ovim neobičnim Djeda Mrazovima svaki put od srca obraduju. Ove godine zbog higijensko-epidemioloških uslova, dočekali su ih vani uz pjesmu i osmijehe.

Značaj njihove posjete koju mališani željno očekuju cijeli deccembar ove godine je još i veći, a samim tim i zahvalnost djece i usposlenika Doma.

„Posebno smo ove godine obradovani zato što su ovo faktički prvi gosti koji su došli i na ovaj način u zvaničnu posjetu, tako da su djeca imala priliku da konačno vide i neka druga lica osim nas zaposlenika i nastavnika u školama“, ističe Draženka Subašić, direktorica JU Dom porodica Zenica.

I mališani su se zahvalili motociklistima uručivši im jedinstven poklon koji su sami napravili iako je njima najvažniji dječiji osmijeh. Svake godine mi radimo, dijelimo ove paketiće i neobjašnjivo je u srcu, koliko znači, koliko se ova djeca nasmiju, koliko se nama obraduju bajkerima, što im mi donesemo ove paketiće“, poručio je Robert Mijač, predsjednik MC Condor.

Uz obećanje da će tradiciju nastaviti i ubuduće, Moto club Condor zahvaljuje se Zeničanima na podršci i želi sretnu Novu 2021. godinu.

federalna.ba/Berina Pašalić

Zenica paketići Condor