Mostarski tamburaši nastupili na 19. internacionalnom festivalu u Crnoj Gori
(Izvor: Tamburaški orkestar Mostar)

Mostarski tamburaši nastupili na 19. internacionalnom festivalu u Crnoj Gori

Komorni sastav Tamburaškog orkestra Mostar "Esminger" nastupio je protekloga vikenda na 19. internacionalnom festivalu tamburaških orkestara koji se održao u Bijelom Polju u Crnoj Gori.

Izvodeći poznate tamburaške skladbe iz Hercegovine, Slavonije, Vojvodine i drugih krajeva, naišli su na veliko odobravanje publike koja ih je nagradila zasluženim pljeskom, priopćeno je u ponedjeljak iz Tamburaškog orkestra Mostar.

- Drago nam je što smo prvi put mogli nastupiti pred bjelopoljskim i crnogorskim ljubiteljima tamburaške glazbe. Tamburaški orkestar Mostar, inače, ima 40 članova svih uzrasta, a na ovom renomiranom festivalu nastupio je komorni sastav koji je dobio ime u čast učitelja Jaroslava Esmingera koji je početkom 20. stoljeća iz ravne Slavonije u krševitu Hercegovinu donio tamburaške instrumente. Zanimljivo je spomenuti kako se naselje u kome je radio učitelj Esminger, u kome je prvi put u Hercegovini zasvirala tamburica i iz kojeg dolazimo mi tamburaši koji smo večeras nastupili, zove Bijelo Polje kao i grad u kojem se održava internacionalni festival. To nas, uz zajedničku ljubav za tamburicu, dodatno povezuje - kazao je Matej Kljajo, tajnik mostarskog orkestra.

Dodao je kako je djelovanje Tamburaškog orkestra Mostar prepoznato kako u Hercegovini, tako i šire, u prilog čemu govori da se nakon nastupa u Crnoj Gori spremaju za skorašnji nastup na novosadskom "Tamburica festu".

Inače, uz mostarske, na festivalu su nastupili tamburaši iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Mađarske, Ukrajine te domaćini iz Crne Gore, stoji u priopćenju.

federalna.ba/Fena

tamburaši kultura muzika Mostar BiH Crna Gora
Mostar poslovnica Lutrije BiH MUP HNK pljačka
0 01.12.2023 09:19
Mostar sigurna kuća
0 30.11.2023 19:29
inkluzija sport udruženja klubovi Mostar
0 30.11.2023 12:46
Crna Gora lažne diplome
0 30.11.2023 09:46
BiH EU otvaranje pregovora
0 29.11.2023 13:11