Mostarski školarci donirali kosu za izradu perika za oboljele od karcinoma

Učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar), u suradnji s učenicima Srednje politehničke škole Mostar, organizirali su akciju "Bald for a Cause" u svrhu prikupljanja donacija za podršku radu Udruge "Novi pogled" te doniranja kose za izradu perika u okviru projekta "Moja kosa, tvoja kosa".

Uz prikupljanje pomoći za podršku oboljelima od raka dojke i njihovim obiteljima tijekom i poslije liječenja, cilj ove inicijative je i podizanje svijesti zdravoj populaciji svih uzrasta o značaju brige o zdravlju.

Kosa koju su donirali učenici bit će usmjerena udruženju "Srce za djecu" u Sarajevu i koristit će se za izradu perika u okviru projekta "Moja kosa, tvoja kosa".

Za donaciju kose ove se godine prijavilo oko 40 učenika, a organizatori su kazali kako su ponosni jer su se učenici okupili u puno većem broju nego prošle godine.

- Naši učenici danas doniraju kosu, ali istovremeno prikupljaju donacije za udruženje 'Novi pogled' u znak zahvalnosti i podrške njihovom radu. Danas su s nama prijatelji iz Srednje politehničke škole, frizerski smjer, koji su se pobrinuli za implementaciju i aktivnosti šišanja te doniranja kose – kazala je Adla Velagić-Ćurić, koordinatorica za odnose s javnošću i komunikacije UWC-a Mostar.

Ovaj događaj je održan i prošle godine u Mostaru kada je prikupljeno preko 3000 eura za podršku radu udruženja "Novi pogled".

federalna.ba/Fena

kosa Moja kosa tvoja kosa Mostar
Mostar turistički autobusi vinjete
0 30.03.2023 19:53
Mostar izgradnja bazena
0 30.03.2023 15:43
Mostar konferencija djeca sa poteškoćama u razvoju
0 29.03.2023 20:09
Napretkov tjedan kulture Mostar HKD Napredak Napredak
0 27.03.2023 22:41
Mostar Zračna luka Mostar Mostarski aerodrom Zagreb
0 26.03.2023 18:25