Mostarski gradski derbi trebao bi se igrati na novom travnjaku stadiona “Rođeni”
(Izvor: Fena/Mario Obrdalj)

Mostarski gradski derbi trebao bi se igrati na novom travnjaku stadiona “Rođeni”

Radovi na postavljanju novog travnjaka na stadiona “Rođeni” privode se kraju, a čelnici Veleža nadaju se kako će teren biti spreman do 12. listopada kada bi se trebao igrati gradski derbi između Veleža i Zrinjskog.

Do sada je postavljena drenaža, odvodni sistem, prskalice, te novi sloj trave u koji se trenutno “ušiva” plastificirana trava.

Projekt zamjene postojećeg travnjaka krenuo je sredinom lipnja, a rokovi za završetak radova u više su navrata probijeni.

Vodstvo mostarskog premijerligaša nadalo se da će teren biti spreman do kraja ovoga mjeseca te da će Velež na njemu 1. listopada ugostiti ekipu Posušja, no prema posljednjim informacijama iz kluba, s povratkom na stadion “Rođeni” morat će se pričekati nešto duže.

Novi rok je 12. listopada za kada je zakazana zaostala utakmica nogometne Premijer lige BiH Velež - Zrinjski.

Pored radova na stadionu “Rođeni” trenutno se hibridni travnjak postavlja i na stadionima u Banjaluci i Tuzli te na stadion “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu.

Nakon stadiona “Rođeni” novi travnjak bit će postavljen i na stadionu Zrinjskog, a za sada nije poznat datum početka radova.

Nogometni savez BiH projekt “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH” provodi u suradnji s Europskom nogometnom federacijom (UEFA), a radove izvodi grčka firma Hellasod.

Projektom je predviđeno da 75 posto sredstava potrebnih za postavljanje novih travnjaka osiguravaju Nogometni savez BiH i UEFA, a preostalih 25 posto lokalna zajednica.

federalna.ba/Fena

FK Velež stadion Rođeni
Amar Osim FK Velež
0 29.11.2022 12:39
Nogometni savez FK Velež Šemsudin Hasić
0 15.11.2022 16:57
FK Velež FK Željezničar stadion Grbavica Marin Galić Edis Mulalić
0 21.10.2022 17:48
FK Velež TOŠK Tešanj
0 18.10.2022 15:45