MMA borac nokautirao nasilnika koji je maltretirao drugog muškarca
(Izvor: Printscreen)

MMA borac nokautirao nasilnika koji je maltretirao drugog muškarca

Na ulicama Brisbanea prije nekoliko dana dvojica nepoznatih muškaraca našli su se u konfliktu sa muškarcem imena Viktor Lyall. 

Ono što nisu znali jeste činjenica da je Lyall MMA borac koji prema podacima sa Tapology-a ima osam pobjeda u 11 nastupa. Na videu koji je sada već postao viralan na društvenim mrežama može se vidjeti kako dvojica muškaraca idu prema Lyallu koji daje sve od sebe da izbjegne sukob. 

Lyall je u jednom trenutku morao posegnuti za svojim MMA tehnikama i lijevim high kickom bacio je u nokdaun jednog od agresora. Video konflikta vrlo brzo se počeo širiti na društvenim mrežama nakon čega je i sam Lyall reagovao. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lawrence Kenshin (@strikingbreakdowns)

‘‘Samo da razjasnim nekoliko stvari i nakon toga više ne želim objavljivati o ovome. Intervenisao sam kako bih pomogao osobi koja je bila napadnuta. Nadam se da će ljudi poštovati privatnost agresora također te da neće narušavati njihov život. Iako su dvojica muškaraca zajedno brutalno premlaćivali jednu osobu, to je zaustavljeno. Video je postao viralan i nadam se da im je to dovoljna kazna. Molim vas, nemojte ih uznemiravati. Dobro je da niko nije nastradao.‘‘, započeo je Lyall, a u nastavku je dodao.

‘‘Dobivam gomilu poruka s upitima o tehničkoj analizi iz MMA perspektive, a mnogi traže objašnjenje kako sam uspio ostati miran te se raspituju o psihološkim elementima kao što su strah, nervoza i slično. Ja zapravo imam podosta iskustva u ovakvim situacijama.‘‘, dodao je ovaj borac.

federalna.ba

MMA borac Viktor Lyall video
Transparency International Transparency International BiH Transparency International u Bosni i Hercegovini mito i korupcija korupcija video
0 31.12.2021 10:37
Formula 1 Max Varstappen Lewis Hamilton sudar video
0 15.09.2021 10:00
Anderson Silva Tito Ortiz video
0 13.09.2021 11:35
Nebraska poplava video
0 10.08.2021 10:46
kickboxer MMA borac Joe Schilling kafić
0 29.06.2021 09:36