Misterija stanice koja je non-stop puštala pjesmu Rage Against the Machine-a
(Izvor: Arhiva)

Misterija stanice koja je non-stop puštala pjesmu Rage Against the Machine-a

U srijedu rano ujutro neko je na pop i soft rock radio stanici u Vancouveru u Kanadi počeo puštati pjesmu Killing in the Name od Rage Against the Machine. Onda su je ponovno pustili.

I opet.

Do podneva pjesma je puštena stotine puta na Kiss Radiju 104.9 FM, što je potaknulo internetske spekulacije da je jedini razlog tome bio protest protiv otpuštanja od strane matične tvrtke Rogers Sports and Media. Drugi su, međutim, tvrdili  da je to bio štos koji je signalizirao promjenu formata na stanici u alternativni rock.

Tekst pjesme uključuje ponovljeni stih: " Fuck you, I won’t do what you tell me!” (J**i se, neću učiniti ono što mi kažeš!"). Stanica je, međutim, puštala cenzurisanu radio verziju.

Poziv studiju nije razjasnio o čemu se radi. Čovjek koji se javio na telefon nije htio objasniti zašto su non-stop puštali pjesmu, niti je naveo svoje pravo ime. Umjesto toga, tražio je da ga nazovu Apollo po liku iz filmova o Rockyju.

“Ne smijem reći. Ja sam samo tip u separeu, samo dopuštam Rageu da svira iznova i iznova”, rekao je Apollo. "Što misliš? Sviđa li ti se?"

Incident se dogodio dan nakon što su suvoditelji jutarnje emisije ove stanice na Facebooku objavili da su iznenada dobili otkaz.

“Naših pet godina na KiSS RADiO-u je došao kraju. KiSS se mijenja i nažalost smo obaviješteni da nećemo biti dio ovog novog poglavlja. Iako ovo dolazi s pomiješanim emocijama, želimo izraziti jedan neodoljiv osjećaj: zahvalnost”, napisali su bivši voditelji Kevin Lim i Sonia Sidhu.

U srijedu su pokušaji pozivatelja da zatraže bilo šta osim Killing in the Name odbijeni. Između zahtjeva, pjesma se ponavljala nekoliko puta bez vidljivog početka ili kraja. Ustvari, to je bila samo jedna duga verzija pjesme Killing in the Name.

Apollo je za Guardian rekao da je pjesma već bila uključena kada je stigao na posao, ali nije mogao reći kada je tačno počela.

“Ne znam. Trebao bih, vjerojatno. Ako pišete članak, a moj šef ga pročita, imaću problema”, rekao je.

Na konstataciju da bi ionako mogao upasti u nevolje, Apollo je rekao: Dobra poenta.

federalna.ba/The Guardian

Rage Against the Machine radio stanica Kanada
papa Franjo Kanada genocid domorodačka zajednica
0 30.07.2022 10:41
papa Franjo Kanada domoroci
0 24.07.2022 09:22
Kanada turbina gasovod Njemačka Ukrajina
0 10.07.2022 21:06