Miralem Halilović za FTV: Oporavak je lakši uz Amelie
(Izvor: federalna.ba/Dino Durmić)

Miralem Halilović za FTV: Oporavak je lakši uz Amelie

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Halilović, nakon što je u februaru zadobio tešku povredu - lom vilice u utakmici francuskog prvenstva, uspješno se oporavlja. 

"Oporavak teče u dobrom smjeru, pod nadzorom doktorice Escobar koja je radila operaciju i mojih timskih doktora, gdje redovno kontrolišemo kako ide zarastanje i provodimo fizikalne terapije", započinje Miralem razgovor za FTV.

 Zanimalo nas je kad će se naš kapiten moći vratiti treninzima i igrama s obzirom na težinu povrede. 

"Nekih 10-15 dana nakon operacije sam krenuo sa laganim treninzima u teretani i kardio dijelu, kako bi ostao u što boljem fizičkom stanju.

Neće to biti baš brzo, jer treba po nekom šablonu čekati da kost zaraste šest sedmica i onda još šest sedmica radi predostrožnosti se ne počinje sa kontaktom i igrom", kaže nam Halilović.

Podsjećamo, na utakmici između Roannea i Boulogne - Levallois Metropolitansa, igrač Boubacar Toure u duelu bez lopte udario je šakom kapitena naše reprezentacije i slomio mu vilicu. 

U razgovoru sa Halilovićem se nismo fokusirali samo na njegovu sportsku karijeru i ono što ona nosi, nego smo dašak lijepe energije pronašli i u njegovom privatnom životu. Naime, Halilović i njegova supruga Ivana su prije nepuna dva mjeseca postali roditelji djevojčice Amelie."Postati otac je prelijep osjećaj i činjenica da sam prisustvovao porodu i svjedočio dolasku na svijet nase kćerke je neopisiv.

Sada kada imam dosta slobodnog vremena obaveze uopšte nisu teške i stvarno uživamo u svakom trenutku s njom. Iako je dosta stvari zatvoreno, i dalje koristimo priliku da obiđemo Pariz što više i iskoristimo šansu što živimo u takvom velegradu koji je po mnogo čemu poseban", zaključuje Miralem razgovor za FTV.

federalna.ba/Dino Durmić

Miralem Halilović oporavak
kino filmovi oporavak
0 20.01.2022 11:28
ekonomija pandemija pandemija koronavirusa oporavak
0 02.01.2022 18:35
beba Indija oporavak
0 18.11.2021 09:26
Pele operacija oporavak operacija tumora
0 14.09.2021 12:24