Ministar Hrnjić posjetio poljoprivredne proizvođače s područja Tomislavgrada

Ministar Hrnjić posjetio poljoprivredne proizvođače s područja Tomislavgrada

U službeni posjeti općini Tomislavgrad u petak je boravio federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić.

U zgradi Općine ministra su dočekali općinski načelnik Ivan Buntić, predsjednik Općinskog vijeća Ilija Papić i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Petar Galić.

Na sastanku se, među ostalim, razgovaralo o pročistaču otpadnih voda i važnosti da se ovaj najveći infrastrukturni projekt u Tomislavgradu u posljednjih 50 godina uspješno privede kraju te da se njegovom realizacijom stavi točka na i sveukupnog projekta vodoopskrbe i kanalizacije u tom gradu.

Načelnik Buntić se osvrnuo na poljoprivrednu proizvodnju koja je, kako je rekao, prepoznata kao potencijal koji se sve više koristi i u koji se sve više ulaže, naglasivši kako je proizvodnja kravljeg mlijeka u općini Tomislavgrad među najvećima u Federaciji BiH, a najveći broj uzgajivača grla u sustavu “krava-tele” dolazi iz Tomislavgrada.

Ministar Hrnjić se zahvalio na pozivu rekavši da su proizvođači koji dolaze s ovoga područja izuzetno bitni za cijelu Federaciju i da je cilj zadržati postojeću proizvodnju te istu unaprijediti, a male poljoprivrednike dovesti na razinu samoodrživosti.

U sklopu posjeta ministar je posjetio pogon za pročišćavanje otpadnih voda u Tomislavgradu, farmu muznih krava u Mrkodolu i farmu muznih koza „Studena“ u Crvenicama.

federalna.ba/Fena

Tomislavgrad Kemal Hrnjić poljoprivrednici
Slovenija poljoprivrednici protesti
0 22.02.2024 11:33
Emmanuel Macron poljoprivrednici Gabriel Attal Francuska
0 21.02.2024 11:41
Poljska Češka poljoprivrednici protest
0 21.02.2024 11:27