Ministar Dizdar poručio: Neum treba biti primjer suživota

Ministar Dizdar poručio: Neum treba biti primjer suživota

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas je posjetio lokalitet objekta "Sarajka" u Neumu, nakon što su 24. januara osvanuli ispisani grafiti na ovom ugostiteljskom objektu čiji je vlasnik Jasmin Osmanović.

Izjavio je da Neum treba biti primjer suživota i mjesto s kojeg se šalju pozitivne poruke, te se stoga trebaju osigurati jednaka prava za sve članove zajednice.

- Još jednom osuđujem ovaj čin i pozivam na dodatni angažman i profesionalan pristup nadležnih organa, kako bi počinioci bili adekvatno kažnjeni, a porodici Osmanović nadoknađena načinjena šteta - kazao je Dizdar.

Također, danas je razgovarao s povratnicima u neumskom naselju Rabrani i istakao da je primjetno da su na svim putokazima prelijepljeni nazivi tog mjesta, što zbunjuje putnike koji žele stići u Rabrane.

- Odmah sam kontaktirao nadležne u JP Ceste FBiH i tražio reakciju kako bi se u što kraćem roku na putokazima ponovno istakao naziv Rabrani s kojim se identifikuju mještani ovog neumskog naselja i koje posjećuju brojni građani Bosne i Hercegovine u ljetnim danima. Pozivam sugrađane da u ljeto nastave posjećivati Neum i tako podržavati domaći turizam, jer u razgovoru sa lokalnim stanovništvom se osjeti dobrodošlica i gostoprimstvo, unatoč postupcima pojedinaca - poručio je Dizdar, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

federalna.ba/Fena

Nerin Dizdar Neum