Milin o susretu s Veležom: Očekuje nas teška utakmica i jak protivnik
(Izvor: Fena/Filip Kožul)

Milin o susretu s Veležom: Očekuje nas teška utakmica i jak protivnik

U 1. kolu m:tel Premijer lige BiH na stadionu Mokri Dolac sastaju se HŠK Posušje i FK Velež Mostar. Novi trener domaće momčadi Ferdo Milin i kapetan Davor Landeka izrazili su zadovoljstvo odrađenim pripremama, naglasivši kako s nestrpljenjem očekuju početak prvenstva.

Za najavljenu utakmicu u momčadi Posušja neće biti Gabrijela Bobana s obzirom na to da još nisu riješeni svi potrebni papiri.

Milin smatra da njegovu momčad očekuje teška utakmica i jak protivnik koji dolazi s novim trenerom i novom vizijom igre.

- Bez obzira na to što igramo na svom terenu, opuštanja ne smije biti u ovoj utakmici i moramo pokušati ići na pobjedu. Atmosfera u klubu je odlična i želim se zahvaliti navijačima koji su uljepšali stadion. Drago mi je da postoji kohezija između navijača i kluba – kazao je novi trener Posušja.  

Dodao je kako su odradili dobre pripreme i da je jako zadovoljan izvedbom igrača na pripremnim utakmicama.

- Ja sam oduševljen radom igrača na ovim pripremama. Najveći dobitak za nas je to što nema ozljeda, osim sitnih problema koje ima Luka Lučić, ali on se brzo vraća u konkurenciju za sljedeće utakmice. Pristup i odgovornost na ovim pripremama je bio zadovoljavajući – rekao je Milin.

Osvrnuo se i na svoju momčad koja je zadržala kostur iz prošle sezone.

-  Želim da budemo agresivni i disciplinirani, da pokušavamo uzimati druge lopte i biti u visokom ritmu. Kad sam došao htio sam da se zadrži okosnica momčadi iz prošle sezone i da to nadopunimo s određenim pojačanjima. Zadovoljan sam radom u klubu i cilj nam je biti bolji od prošle sezone – kaže trener Posušja.

Kapetan Davor Landeka pohvalio je suigrače i njihov angažman na pripremama, ocijenivši kako je šteta što pripremno razdoblje nije bilo duže.

- Na pripremnim utakmicama se vidjelo koliko smo se dobro uigrali, a šteta je što tih utakmica nije bilo više. Pohvalio bih sportsku politiku kluba… Vidi se da su došli dosta kvalitetniji karakterni nogometaši i svaki će biti pojačanje za našu momčad. Dobro su se uklopili što se vidjelo kroz ove dvije utakmice – ističe Landeka.

Po njegovim riječima, Posušje u svakoj utakmici ide na pobjedu pa će se tako postaviti i protiv Veleža.

- Očekivanja su velika i svaki put kada igramo na domaćem terenu idemo čvrsto na pobjedu. Za nas nema laganog protivnika i moramo se maksimalno potrošiti u ovoj zahtjevnoj utakmici. Velež je za nas tradicionalno neugodan protivnik, a prošle nas je sezone pobijedio u sve tri utakmice. Tradicija pozitivnih rezultata je na njihovoj strani, ali tradicije su tu da se ruše i ne vidim razloga da to ne bude baš u ovoj utakmici na Mokrom Docu – kazao je Landeka.

Utakmica na Mokrom Docu između Posušja i Veleža igra se u petak s početkom u 17.30 sati.

federalna.ba/Fena

HŠK Posušje FK Velež
FK Velež Posušje Goran Granić fudbal
0 29.09.2022 14:03
FK Velež FK Sarajevo
0 16.09.2022 10:48
FK Sloboda FK Velež
0 13.09.2022 12:44
FK Velež stadion travnjak
0 09.09.2022 18:08
FK Velež NK Široki Brijeg
0 27.08.2022 21:58