Milanović osudio rezoluciju Bundestaga o BiH

Milanović osudio rezoluciju Bundestaga o BiH

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović osudio je u petak rezoluciju Bundestaga o Bosni i Hercegovini i prozvao vlast u Hrvatskoj da "šuti" na "svinjarije" iz Berlina. 

"Hrvatska je oslobađala i Bosnu i Hercegovinu i sad ju se tretira kao okupatora. Njemački parlament na inicijativu muslimanskih lobista iz SPD-a, bošnjačko muslimanskih lobista, nova generacija političara, toksična sorta, donosi tako neizbalansiranu rezoluciju", rekao Milanović novinarima u petak.

Predsjednik RH poručio je šefu hrvatske diplomacije Gordanu Grliću Radmanu da to "jest njemačka politika" nakon što je ministar vanjskih poslova rekao da ta rezolucija "ne odražava službeni stav Njemačke". 

Milanović tu rezoluciju opisuje "naputkom izvršnim vlastima kako da se ponašaju". 

"To što si agronom i stručnjak za rasplod svinja, ne znači da nakon 30 godina ne moraš znati osnovne stvari. Njemački parlament, Bundestag, bavi se unutarnjim problemima Bosne i Hercegovine i imaju velike dizajne za BiH. Hrvatski parlament šuti, umjesto da donese istu takvu deklaraciju, ali suprotnog sadržaja i kaže: Gospodo, dok je Hrvatske, to neće proći", istaknuo je predsjednik RH, dodavši da se neće ratovati zbog toga. 

Hrvatska je branila BiH da bismo "mi danas trpjeli svinjarije iz Berlina, da nas se optužuje da smo remetilački faktor, da komadamo BiH i na sve to naša vlast šuti. Defanzivno, kukavički, jadno", rekao je Milanović, prenosi Hina.

federalna.ba/Fena

Zoran Milanović Bundestag rezolucija
Savjet bezbjednosti UN-a rezolucija Volker Turk
0 16.11.2023 12:58
Rijad rezolucija Gaza Palestina Izrael
0 11.11.2023 19:02
Zoran Milanović glasanje u UN-u Hrvatska Izrael Gaza
0 30.10.2023 12:09
Gordan Jandroković Zoran Milanović Milorad Dodik
0 29.10.2023 16:04
Zlatko Lagumdžija Gaza Izrael Palestina rezolucija
0 28.10.2023 22:03