Milanović: Od 75 poginulih pripadnika specijalnih postrojbi 30 ih je rođeno u BiH
(Izvor: Fena)

Milanović: Od 75 poginulih pripadnika specijalnih postrojbi 30 ih je rođeno u BiH

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik OS RH Zoran Milanović istaknuo je danas u Delnicama da treba pamtiti činjenicu da su od 75 poginulih pripadnika specijalnih postrojbi tridesetorica rođena u BiH, a od preostalih 45 vjerojatno ih pola ima podrijetlo iz BiH.

"Treba pamtiti činjenicu da su od 75 poginulih vaših prijatelja, suboraca, hrvatskih vitezova, tridesetorica rođeni u BiH, a od preostalih 45 vjerojatno ih pola ima podrijetlo iz BiH", istaknuo je Milanović na svečanosti u delničkoj vojarni upriličenoj u povodu obilježavanju 31. obljetnice osnutka specijalnih snaga i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga Republike Hrvatske.

"To je bilo vrijeme kad su Hrvatsku branili sinovi iz malih sredina i gradova, a najmanje oni iz centra Zagreba i drugih velikih hrvatskih gradova", ustvrdio je. Tih ljudi se, nastavio je, Hrvatska se ne smije odreći.

"Ne smijemo se odreći njihove djece i potomaka. Oni su dio nas u drugoj državi i bit će u drugoj državi, ali nož u leđa im ne smijemo zabiti", poručio je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Milanović je kazao i da se vrhunske vještine mogu najbolje stjecati u suradnji i interakciji s drugima.

"Mali narod i mala vojska ne može napredovati ako nije u stalnom kontaktu s onim što je vani, drugačije i otvoreno, to je sudbina i imperativ malih naroda, jer mali narod koji se zatvori u sebe degenerira", dodao je.

Ustvrdio je da "u svim tim savezima Hrvatska nije radi njih nego radi sebe".

"Znanja, vještine, sposobnosti i rutine stječete prije svega da bi branili Hrvatsku, njezine interese i njezino mjesto na svijetu. Sve drugo je dobro i potrebno, ali sporedno", poručio je.

"U životu, a posebno u nacionalnoj politici i sigurnosti važni su prioriteti, a njih određuje demokratski izabrana vlast", zaključio je Milanović.

Sudionike svečanosti pozdravio je zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga OS Ivan Miloš. Na svečanosti je bio i načelnik Glavnog stožera OS admiral Robert Hranj.

federalna.ba/Fena

Zoran Milanović specijalne postrojbe BiH
sport Mediteranske igre Nejra Sipović Hamza Turulja BiH
0 27.06.2022 08:41
mažoretkinje BiH Tomislavgrad Svjetsko mažoret prvenstvo
0 26.06.2022 11:01
Michelle Bachelet Ljudska prava BiH
0 24.06.2022 14:15