Mijatović s predstavnicima Svjetske banke o aktuelnim projektima i njihovoj realizaciji

Mijatović s predstavnicima Svjetske banke o aktuelnim projektima i njihovoj realizaciji

Dopremijer Federacije BiH i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović sastao se danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu sa predstavnicama Svjetske banke u BiH, višim specijalisticama za finansije i privatni sektor, Jane C. Hwang, Ruvejdom Aliefendić i Tanjom Latić.

Mijatović se zahvalio na dosadašnjoj saradnji sa Svjetskom bankom u BiH, posebno na Projektu oporavka i podrške preduzećima u protekle dvije godine.

Cilj tog projekta, koji Ministarstvo realizira uz podršku Svjetske banke, jeste davanje podrške oporavku mikro, malih i srednjih preduzeća pogođenih pandemijom koronavirusa.

Sa zadovoljstvom je konstatirano da je realiziran projekt „Jačanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća za 2021. godinu“ u vrijednosti od 1,2 miliona eura, a kojim je obuhvaćeno 80 korisnika.

Također, istaknuto je da je u završnoj fazi realizacija drugog dijela projekta za proteklu godinu u vrijednosti od 1,4 miliona eura, te koji obuhvata 96 korisnika.

Mijatović je predstavio ideju da Ministarstvo organizira veliku konferenciju sa međunarodnim donatorima i kreditorima.

Cilj konferencije je pregled stanja i efekata uloženih finansijskih sredstava, kao i dogovor zajedničke strategije kako bi se racionalizirala ulaganja i projekti podrške malim i srednjim preduzećima u Federaciji BiH, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

federalna.ba/Fena

Vojin Mijatović Vlada FBiH