Mehmedović: Nastavak prikupljanja RTV takse kao dosad nužno privremeno rješenje

Zbog nepotpisivanja Aneksa ugovora o naplati RTV takse s Elektoprivredom BiH, javni servisi sa sjedištem u Sarajevu dnevno gube prihod od gotovo 90.000 maraka. Nastavljanje prikupljanja RTV takse na način kao što je rađeno do konca prosinca prethodne godine nužno je privremeno rješenje za javne emitere BiH - stava je Šemsudin Mehmedović, član Povjerenstva za promet i komunikacije Parlamentarne skupštine BiH, koji je na sastanku s predstavnicima Samostalnog sindikata uposlenika RTV FBiH pružio podršku ovom javnom emiteru, uzimajući u obzir da zbog nesporazumijevanja poslovodstava RTV FBiH i BHRT-a trpe radnici, kvalitet i kvantitet programa.

Zbog bojkota menadžmenta BHRT-a javni servisi bilježe enormne gubitke

Pozitivno poslovanje je važno za svaku kompaniju - bila privatna ili državna. U slučaju javnih emitera ono podrazumijeva redonu isplatu svih naknada uposlenicima, ali i državnih dadžbina, unapređenje programskih sadržaja na osnovu planskih strateških interesa bez gubitaka i s osiguranjem fina...

“Prije svega trpe zaposlenici, kvalitet programa, a trpe i građani Bosne i Hercegovine koji neće imati adekvatnu, istinitu i pravovremenu informaciju o onome što se događa u Bosni i Hercegovini. Apelujem, prije svega, na one koji imaju kapacitet donošenja odluka da nastave s ubiranjen RTV pretplate u narednih nekoliko mjeseci dok se ne donese sistemsko rješenje, a to su, prije svega, čelnici Trojke i, naravno, HDZ-a u Federaciji, te oni koji na nivou Bosne i Hercegovine čine parlamentarnu većinu i imaju Vijeće ministara”, rekao je Mehmedović, zastupnik stranke NAPRIJED u Zastupničkom domu PSBiH.

Sindikat RTVFBiH od Nikšića traži da hitno pomogne u rješavanju krize oko naplate RTV taks...

Samostalni sindikat uposlenika RTV Federacije BiH predsjedniku Vlade Federacije BiH Nerminu Nikšiću uputio je molbu da primi sindikalnu delegaciju na sastanak kako bi predstavili prijedloge i obrazložili svoj stav vezano za trenutnu situaciju unutar dva javna RTV servisa sa sjedištem u...

“Imali smo više razgovora, zaključak je ovdje da se nastavi naplata RTV takse kako je i rađeno sve do 31. 12. protekle godine. Dakle, hitno i odmah, da se ne bi ugrozile plate uposlenika i RTVFBiH, ali i BHRT-a”, poručio je Ivica Pjanić, predsjednik Samostalnog sindikata uposlenika RTVFBiH.

federalna.ba

Šemsudin Mehmedović RTV taksa RTVFBIH
FTV BHRT Džemal Šabić Belmin Karamehmedović RTV taksa RTVFBIH
0 28.02.2024 15:41
Mreža Federalna televizija federalna TV RTVFBIH RTV Federacije BiH
0 27.02.2024 21:23
Komisija za saobraćaj i komunikacije Povjerenstvo za promet i komunikacije RTV taksa
0 27.02.2024 20:01
Šemsudin Mehmedović Federalni radio
0 27.02.2024 17:37