Meghan Markle o suicidnim mislima: Sve će ovo prestati ako ja ne budem tu
(Izvor: EPA-EFE/KIM LUDBROOK)

Meghan Markle o suicidnim mislima: Sve će ovo prestati ako ja ne budem tu

Meghan Markle progovorila je o tome kako je razmišljala da si oduzme život prije nego što se povukla iz kraljevske porodice. U posljednjim epizodama Netflixove dokumentarne serije, rekla je: "Bilo je kao 'sve će ovo prestati ukoliko ja ne budem tu'."  

Princ Harry opisao je svoj bijes i sram, rekavši da je bio "institucionalni Harry", a ne "muž Harry". Meghanina majka, Doria Ragland, rekla je da joj je “srce bilo slomljeno” kada je čula kako njena kćer razmišlja.. 

Govoreći o pritiscima uplitanja medija i životu u kraljevskoj porodici,  Markle je rekla da je "najstrašnija stvar" u vezi s njezinim mislima to što su bile "tako jasne". 

Nakon što mu se supruga povjerila o svojim problemima, princ Harry je rekao da je bio očajan. "Nikada nisam mislio da će doći u tu fazu," rekao je. "A činjenica da je došla u tu fazu činila me ljutim i posramljenim. Nisam se s tim posebno dobro nosio." 

Brišući suze, Doria Ragland rekla je da takva vijest "nije laka za čuti niti jednoj majci". Osvrćući se na uplitanje medija u život njene kćeri, rekla je: "Znala sam da je loše, ali da je stalno čačkaju ti lešinari, da joj samo otimaju duh, da bi zapravo pomislila da ne želi biti ovdje ."  

Posljednje tri epizode šestodijelne serije pod nazivom Harry & Meghan objavljene su u danas. 

federalna.ba/BBC

Meghan Markle Netflix