Meghan Markle i princ Harry na naslovnici Timeovih najutjecajnih ljudi

Meghan Markle i princ Harry na naslovnici Timeovih najutjecajnih ljudi

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa zvijezde su naslovnice popisa najutjecajnijih ljudi časopisa Time, s priznanjem otkrivenim na vojvodin 37. rođendan.

Američko izdanje objavilo je fotografiju Harryja i Meghan, snimljenu u njihovoj kući Montecito u Kaliforniji. Jose Andres, prijatelj i kuhar koji vodi dobrotvornu organizaciju World Central Kitchen, piše da je par "vođen" i "suosjećajan", te da daju "glas onima kojie niko ne čuje".

“Aktiviranje nije lak izbor za mladog vojvodu i vojvotkinju koji su blagoslovljeni rođenjem i talentom, ali su i „spaljeni“ slavom. Bilo bi mnogo sigurnije uživati u njihovoj sreći i šutjeti ”, piše Andres. Dodaje: "Oni trče prema borbi."

Pišući kako su bili "posramljeni" što su dio Timeove godišnje liste top 100 na svojoj web stranici zaklade Archewell, par je također pridonio popisu odajući počast ekonomistici Ngozi Okonjo-Iweala, prvoj Afrikanki i prvoj ženi koja je vodila Svjetsku trgovinsku organizaciju . “Što će biti potrebno za vakcinisanje svijeta? Jedinstvo, saradnja-i vođe poput Ngozi Okonjo-Iweala ”, napisali su.

U međuvremenu su članovi kraljevske porodice Harryju čestitali 37. rođendan, objavivši slike na svojim profilima na društvenim mrežama.

Službeni Twitter vojvode i vojvotkinje od Cambridgea objavio je njegovu sliku uz riječi "Sretan rođendan prinče Harry!"

Slična poruka na kraljičinom Twitteru sadrži četiri slike Harryja, uključujući jednu od vojvode i vojvotkinje od Sussexa zajedno.

Princ od Walesa i vojvotkinja od Cornwalla objavili su tri slike na svom službenom profilu na društvenim mrežama, uključujući dvije Harryjeve s ocem. Poruka glasi: "Vojvodi od Sussexa danas želimo sretan rođendan!" i uz emoji rođendanske torte.

federalna.ba/The Guardian

Meghan Markle princ Harry Time