videoprilog Ane Skopljak (Dnevnik 2)

Međusobne optužbe osumnjičenih: Tijelo djevojčice još nije pronađeno

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić rekao je na konferenciji za novinare da su osumnjičeni u detalje opisali zločin, ali i da tijelo dvogodišnje djevojčice još nije pronađeno.

Kako je naveo, imaju saznanja da se jedan od osumnjičenih vratio 28. ožujka na deponiju na kojoj su ostavili tijelo djevojčice i da ga je prebacio na drugu lokaciju.

Zbog ubojstva male Danke uhićena su dvojica 50-godišnjaka, zaposlenici javnog komunalnog poduzeća Vodovod Bor koje se sumnjiče da su službenim vozilom udarili dvogodišnjakinju i usmrtili je. Potom su tijelo djevojčice ubacili u prtljažnik, odvezli se do obližnjeg divljeg deponija i sakrili tijelo.

Gašić je rekao da su dvojica osumnjičenih poligrafski ispitani i da je vozač automobila imao zakašnjelu reakciju, a suvozač reakciju, oduzeta su sva tri automobila te je uzeto sve što je potrebno za forenziku.

"Njih dvojica su nas odveli na deponiju, ali imamo saznanja da se jedan vratio 28. ožujka i da je prebacio tijelo djevojčice na drugu lokaciju. Jedan na drugog prebacuju krivnju", rekao je Gašić.

Ministar je izjavio i da je jedan od osumnjičenih D. D., sudjelovao u potrazi za djevojčicom u Banjskom polju, svjestan da ju je usmrtio.

Dodao je i da će dvojac biti optužen za teško ubojstvo.

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić počela je 26. ožujka, a zbog njena nestanka prvi je put pokrenut sustav za pronalaženje maloljetnika "Pronađi me", a za njom je raspisana i Interpolova potjernica.

federalna.ba/Fena

Danka Ilić djevojčica ubistvo
Miljevina ubistvo samoubistvo
0 15.05.2024 08:25
pomozi.ba djevojčica Bužim
0 13.05.2024 09:56
Meksiko turisti ubistvo
0 06.05.2024 09:14
Južna Koreja ubistvo mačke
0 23.04.2024 13:16