Međunarodni vaterpolo turnir 'Sarajevo champions challenge'  17. i 18. septembra

Međunarodni vaterpolo turnir 'Sarajevo champions challenge' 17. i 18. septembra

JP Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. i Vaterpolo savez Kantona Sarajevo 17. i 18. septembra organiziraju 12. međunarodni vaterpolo turnir "Sarajevo champions challenge 2022".

Na turniru će nastupiti igrači kategorije U19 - Budva, Crvena Zvezda (Beograd), POŠK (Split) i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Selekcija BiH okupit će se u petak, a do početka turnira pripremat će se na Olimpijskom bazenu Otoka. Ekipa će biti sastavljena od igrača iz klubova iz Banja Luke, Neuma i Sarajeva. Stručni štab će predstavljati treneri sarajevskih vaterpolo klubova: Enej Radan (Invictum), Dino Džehović (Torpedo) i Eldar Ridžal (Mladost).

Organizatori podsjećaju da su ranijih godina na turnirima su učestvovali ekipe - Mladost (Zagreb), Jug (Dubrovnik), Primorac (Kotor), Jadran (Herceg Novi), Jadran (Split), Vasas (Budimpešta), Spandau (Berlin), Crvena Zvezda (Beograd), Galatasaray (Istanbul), Radnički (Kragujevac), Kinef (St Petersburg), Rabotnički (Skoplje), Cattaro (Kotor), Vojvodina (Novi Sad), POŠK (Split) te reprezentacije Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije.

Prva vaterpolo utakmica na Olimpijskom bazenu odigrana je 29. decembra 2008. godine između Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo i Jadrana iz Neuma, a nedugo poslije ove utamice u Sarajevo je na prijateljsku utakmicu doputovala Vaterpolo selekcija Japana.

Rezultati ovih utakmica stavljeni su u drugi plan, radilo se na popularizaciji vaterpolo sporta u našem gradu i zemlji, a što je bio cilj i organiziranja turnira.

Održavanje Turnira podržali su Gradska uprava Grada Sarajeva, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, te Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

federalna.ba/Fena

vaterpolo
Kataro vaterpolo arajevo Champions Challenge
0 24.09.2023 20:30
Olimpijski bazen Otoka vaterpolo Sarajevo Champions Challenge
0 23.09.2023 19:42
vaterpolo Sarajevo Champions Challenge 2022
0 18.09.2022 16:08