Međunarodna konferencija u Brčkom okupila ugledne profesore

Međunarodna konferencija u Brčkom okupila ugledne profesore

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić, njegov zamjenik Anto Domić i glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Željko Antić danas su u Vijećnici upriličili prijem za profesore iz BiH, Španjolske, Njemačke i Srbije, sudionike IX. međunarodne konferencije „Perspektive partnerstva vlasti, privrede i institucija visokog obrazovanja u poticanju ekonomskog razvoja“, koju organizira Ekonomski fakultet Brčko - Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

Gradonačelnik je čestitao organizatorima na uspješnoj organizaciji konferencije, istaknuvši da će njen doprinos zasigurno biti od velike važnosti za Brčko, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

"Veliko mi je zadovoljstvo biti domaćin i dočekati tako ugledne profesore na Devetoj međunarodnoj konferenciji koju organizira Ekonomski fakultet Brčko. Njihovo prisustvo predstavlja važan doprinos našem gradu i našoj zajednici i radujem se što imamo priliku razmijeniti ideje i iskustva kako bismo zajedno stvorili nove perspektive za budućnost", kazao je Nišić.

Zamjenik gradonačelnika Anto Domić istaknuo je važnost ovog događaja.

"Vjerujem da će ovo biti značajan događaj za naš grad, koji će pružiti priliku za razmjenu ideja i stvaranje novih perspektiva. Očekujem da će okupljanje ovako uglednih stručnjaka biti izvor inspiracije i novih spoznaja, čime će naš grad nastaviti svoj napredak prema boljoj budućnosti", naglasio je Domić.

Na konferenciji je sudjelovao i šef Pododjeljenja za visoko obrazovanje Aleksandar Maksimović, koji je kazao da će zaključci s ove konferencije pružiti polaznu osnovu za kreiranje ambijenta u kojem se nastoji pojačati veza između visokoškolskih institucija, poduzeća iz realnog sektora, kao i institucija vlasti.

Deveta međunarodna konferencija ove godine održava se na temu “Suvremeni izazovi u poslovnom, društvenom i obrazovnom ambijentu”.

Dvodnevna konferencija danas je svečano otvorena uz niz diskusija, razmjene ideja, metoda i iskustava, navodi se u priopćenju.

federalna.ba/Fena

Brčko distrikt BiH
Brčko Brčko distrikt BiH Distrikt Brčko pametne klupe internet
0 21.02.2024 23:27
Brčko distrikt BiH
0 20.02.2024 19:20
Brčko distrikt BiH subvencija subvencije
0 19.02.2024 18:07
Brčko distrikt BiH sukob interesa
0 19.02.2024 15:09
nelegalno oružje ilegalno oružje Brčko distrikt BiH
0 17.02.2024 20:46