Medijski radnici u Brčko distriktu među prioritetima za vakcinaciju
(Izvor: Ilustracija)

Medijski radnici u Brčko distriktu među prioritetima za vakcinaciju

Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko Distrikta izvršilo je korekciju plana vakcinacije protiv COVID-19 na području Distrikta, tako da će predstavnici medija biti među prioritetnim kategorijama stanovništva koje će primiti vakcine.

Pored zdravstvenih radnika i ranjivih kategorija stanovništva, novinari, snimatelji i drugi medijski profesionalci bit će uvršteni u prvu fazu vakcinacije, saopćeno je iz Vlade Brčko Distrikta.

"Uzimajući u obzir značaj novinarske profesije u demokratskom društvu, kao i nemjerljiv doprinos u izvještavanju javnosti o pandemiji koronavirusa i svim društvenim posljedicama koje je ona izazvala, izvršena je gore navedena dopuna kako bi pripadnici novinarske profesije na siguran i slobodan način mogli da nastave obavljanje svojih poslova", navodi se u dopisu.

Ministarstvo civilnih poslova BiH krajem januara uputilo je molbu nadležnim zdravstvenim ustanovama da novinare uvrste na listu prioriteta za vakcinaciju protiv koronavirusa. Premijer Republike Srpske Radovan Višković ranije je najavio da će novinari biti prioritetna grupa za vakcinaciju u tom entitetu, dok se nadležni u Federaciji BiH još uvijek nisu zvanično izjasnili o tome.

federalna.ba/AA

Brčko distrikt mediji vakcinacija
vakcina vakcinacija imunizacija imunitet BiH cjepivo cjepiva isporuke cjepiva Aleksandar Vučić Srbija COVAX Covid19 koronavirus pandemija Milorad Dodik Šefik Džaferović Željko Komšić
0 01.03.2021 22:07
vakcina vakcinacija vakcine Banja Luka Federalni radio
0 01.03.2021 17:32
Nihad Čolpa vakcina vakcinacija vakcine vakcinisanje
0 28.02.2021 16:20
koronavirus vakcina vakcinacija Gaza zdravstveni radnici imunizacija imunitet Sputnik V
0 28.02.2021 15:35