McCartney: Lennon je kriv za raspad Beatlesa
(Izvor: Arhiva)

McCartney: Lennon je kriv za raspad Beatlesa

Gotovo 50 godina Sir Paul McCartney snosi odgovornost za raspad Beatlesa.

Pretpostavljeni dokaz bilo je saopćenje za njegov solo album iz 1970. godine, McCartney, u kojem je otkriveno da pauzira od najvećeg rock sastava.

Tada je govorio da ne može "predvidjeti vrijeme kada će Lennon-McCartney ponovno postati aktivno partnerstvo u pisanju pjesama".

No, u novom intervjuu za BBC rekao je da je razlaz potaknuo John Lennon.

"Nisam ja poticao razdor. To je bio naš Johnny", rekao je novinaru Johnu Wilsonu. "Nisam ja osoba koja je potaknula raspad."

"Oh ne, ne, ne. John je jednog dana ušao u sobu i rekao da napušta Beatlese. I rekao je:" To je prilično uzbudljivo, to je više poput razvoda. " A onda smo ostali mi da kupimo ostatke. "

Na pitanje da li bi bend opstao da Lennon nije otišao. "Mogao je", odgovorio je Sir Paul.

"Bit je doista bila u tome da je John stvarao novi život s Yoko i želio je ... u ime mira ležati u krevetu sedam dana u Amsterdamu. S tim se nisi mogao raspravljati. To je bilo najteže razdoblje mog života."

"Ovo je bio moj bend, ovo je bio moj posao, ovo je bio moj život", dodao je. "Htio sam da se to nastavi. Mislio sam da radimo neke prilično dobre stvari - Abbey Road, Let It Be, nije to bilo loše - i mislio sam da možemo nastaviti."

Paul je rekao da se zbunjenost zbog raspada The Beatlesa rasplamsala jer je novi menadžer benda Allen Klein - s kojim je odbio sarađivati - rekao da mu je potrebno vrijeme da poveže svoje poslove.

"Tako smo se nekoliko mjeseci morali pretvarati", rekao je Wilsonu. "Bilo je čudno jer smo svi znali da je kraj Beatlesa, ali nismo mogli samo otići."

McCartney je tužio ostatak benda na visokom sudu, tražeći raskid njihovog ugovornog odnosa kako bi svoju muziku držao izvan Kleinovih ruku.

"Morao sam se boriti i jedini način na koji sam se mogao boriti bio je tužiti ostale Beatlese jer su otišli s Kleinom", rekao je Wilsonu.

"I zahvalili su mi na tome godinama kasnije. Ali ja nisam izazvao raskol."

Ranije je rekao da arhivski projekti poput Antologije Beatlesa i nadolazećeg dokumentarca Petera Jacksona, Get Back, nikada ne bi bili mogući bez njegovih pravnih radnji.

federalna.ba/BBC

The Beatles Paul McCartney John Lennon
John Lennon aukcija audio snimak
0 29.09.2021 15:37
The Beatles Simfonijski orkestar Mostar
0 09.09.2021 12:43
The Beatles
0 08.09.2021 16:19
Paul McCartney memoari
0 25.02.2021 07:53
Mary McCartney dokumentarni film The Beatles
0 15.01.2021 09:02
Paul McCartney cijepljenje podrška
0 18.12.2020 10:43