Marca: Najcrnji poraz u historiji Real Madrida
(Izvor: Ilustracija/ABC)

Marca: Najcrnji poraz u historiji Real Madrida

Španski list Marca je izvještaj sa utakmice između košarkaša Partizana i Reala, koja je zbog opšte tuče na terenu prekinuta minut i 40 sekundi prije kraja, objavio je pod naslovom "Najcrnji poraz u historiji Real Madrida"."Postoji mnogo načina da se izgubi. Real Madrid je izabrao najružniji. U velikoj mjeri deklasirani od Partizana u meču koji ih je doveo do 0:2 i Final Four pretvorio u utopiju, svu svoju frustraciju završili su tučom i žalosnim ishodom", navela je Marca u uvodu teksta.

"Poraz je bio manje bolan od slike ove grupe nemoćnih igrača koji su nasrnuli na štit, pa čak i na himnu kluba: 'Kad izgubiš, rukuj se...", navodi se u tekstu tog španskog lista.

Košarkaši Partizana poveli su 2:0 protiv Real Madrida u četvrtfinalu Eurolige, pošto su sinoć u Španiji pobijedili sa 95:80, u utakmici koja nije odigrana do kraja.

Minut i 40 sekundi prije kraja utakmice došlo je do velike tuče na terenu, nakon što je Sergio Llull  napravio grublji prekršaj na Kevin Punter, koji je odgovorio. Igrač Reala Guerschon Yabusele je nakon toga naleteo na Puntera, a zatim je rvačkim zahvatom oborio Dante Exum, koji je povrijedio skočni zglob lijeve noge, a zaradio je i veliku posjekotinu na ramenu.

" Llull  je zapalio vatru oštrim faulom nad Panterom, nebitnim, na sredini terena, na minut i 40 sekundi do kraja, kada je njegov tim zaostajao 95:80. Amerikanac se okrenuo, pokazao pesnicu i eto ih svi: Dek, Musa, koga su napali Lesor i Punter, Yabusele, koji se bacio i čak povrijedio Exum .. Jeziv spektakl koji bi mogao da ima posljedice u vidu sankcija za naredne utakmice", navela je Marca.

"Bio je to nesrećni kraj najcrnjeg poraza u historiji Real Madrida, koji je gubio mnogo važnije duele, ali to nikada nije uradio na ovaj način", naveo je ovaj španski list.

Euroliga je kasno noćas potvrdila pobjedu Partizana i vođstvo u seriji od 2:0, ali i navela da će u roku od 24 sata biti donesene odluke o kaznama.

Marca je u izvještaju navela i da niko do sada u historiji Eurolige nije uspio da se vrati nakon 0:2 i da Real mora mnogo toga da promijeni da bi u tome uspio.

Treća utakmica ove serije na programu je u utorak u Beogradskoj areni.

Marca Partizan Real Madrid
Miguel Ángel Real Madrid
0 06.02.2024 13:56
Eder Militao Real Madrid
0 23.01.2024 15:31
košarka Real Madrid Džanan Musa
0 06.01.2024 00:05
Carlo Ancelotti Real Madrid
0 29.12.2023 14:45