Mama i tata se igraju rata na Federalnoj televiziji

Serija “Mama i tata se igraju rata”, koju Federalna televizija emitira od ponedjeljka do četvrtka u 21:10 sati, imala je uvodni život u obliku igranog filma „Realna priča“, koji je režirao Gordan Kičić. Junaci „Realne priče“ sada se nalaze u deset epizoda TV serije „Mama i tata se igraju rata“. Prvu epizodu gledatelji mogu pratiti u srijedu, 19. januara.

Serija „Mama i tata se igraju rata“ prati junake koji su na pragu srednjih godina, fokusira se na onaj trenutak njihovih života kada njihova „mladost“ i sve iluzije kojih su se grčevito držali konačno ustupaju mjesto odlukama i obavezama koje zahtijevaju zrelost. Taj proces zahtijeva preispitivanje, suočavanje sa samim sobom, to je bolan i otrežnjujući proces, ali istovremeno i urnebesno smiješan, pun izazova, pogrešnih i ispravnih odluka, baš kao i život sam. Ova mješavina drame i komedije zahvata širok okvir tema, problemi tih likova svakodnevni su, ali sagledani iz novog ugla, ton je lak i poletan, ali su likovi slojeviti i višedimenzionalni. 

Glavni akteri TV serije „Mama i tata se igraju rata“ supružnici su Veljko i Jadranka, čiji brak nakon nekoliko godina ulazi u ozbiljnu krizu. Veljko je glumac koji još čeka svoju veliku ulogu, a Jadranka je arhitektica koja nosi gotovo svu odgovornost njihovog zajedničkog života na svojim leđima. Njihova drama nastaje kada Jadranka saopći Veljku da se želi razvesti od njega.

Nova pravila života u tranziciji utječu i na odnose u bračnoj zajednici čiji akteri ne sazrijevaju na sličan način. U tom smislu ova je serija svjedočanstvo o problemima s kojima se suočavaju brojni mladi bračni parovi, što omogućava visok stepen identifikacije kod gledalaca.  

Glavne uloge igraju: Gordan Kičić, Nina Janković, Nebojša Ilić, Branimir Brstina, Svetozar Cvetković, Katarina Gojković, Milica Mihajlović, Jovana Gavrilović, Milutin Milošević i Vanja Ejdus.

Fiorentina Samuel Umtiti fudbal
0 28.06.2022 10:58
Gabriel Jesus Manchester City Premier liga fudbal
0 28.06.2022 10:44
Shaquille O'Neal Abu Dhabi NBA košarka
0 28.06.2022 10:42
Trebinje hapšenje policija
0 28.06.2022 10:13