Male liske Marku Torjancu i Nataliji Đorđević
(Izvor: Narodno pozorište Mostar)

Male liske Marku Torjancu i Nataliji Đorđević

U konkurenciji Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ u utorak navečer odigrana je predstava „Tko je ovdje lud“, autora D. R. Sandersona, u režiji Marka Torjanca, nastala u produkciji Kazališta Planet Art iz Zagreba.

Publika je višeminutnim pljeskom nagradila sjajnu glumačku igru Marka Torjanca i Natalije Đorđević, kojima je Stručni žiri dodijelio Malu lisku za najboljeg glumca i glumicu večeri, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

- Zaista se u Mostaru osjećamo dobrodošlo i kako nam je ovo drugi dolazak na festival 'Mostarska liska' mogu reći da smo imali osjećaj kao da dolazimo prijateljima. Cijela ekipa se veselila dolasku, gostovanju i predstavi u Mostaru što mislim da najviše govori o tome - istaknuo je Torjanac.

Smatra da je mostarska publika odlična jer prepoznaje i razumije kazalište te je istaknuo da je lijepo iskustvo igrati u ovome gradu.

- Velika je stvar, kako smo svi zatvoreni u svoje sredine, kada dođete na jedan festival koji je međunarodni, gdje sudjeluju predstave iz više zemalja, kada je predstava prepoznata i kada se tu dokaže te mislim da je svakome tko je dobio Malu lisku puno znači – naglasio je Torjanac.

Natalija Đorđević dodala je da su sa scene u ovoj predstavi pokušali pružiti puno ljubavi, nade, dobrote i da nije sve tako apokaliptično kao što se prikazuje.

- Jako sam sretna. Obožavam Mostar. Divna publika. Ovdje se osjećaju tako dobre vibracije i u gradu i uopće u kazalištu. Osjećam se da su ljudi stvarno navikli dolaziti i da znaju nekako prepoznati dobro - zaključila je Đorđević.

Na programu festivala danas je predstava „Covid ljubav“, po motivima teksta „Neobična pošiljka“ Luke Đakomocija, u režiji Željka Kasapa, nastala u produkciji Pozorišta „Prijedor“.

federalna.ba/Fena

Mala liska Mostarska liska
Mostarska liska Međunarodni festival komedije
0 09.04.2024 14:43
Mostarska liska Mostar
0 27.05.2023 10:23
Mostarska liska festival komedije Mostarska liska Nusmir Muharemović Snežana Vidović
0 21.05.2023 10:07