Maguire: Pravi navijači Engleske ne zvižde igračima
(Izvor: EPA-EFE/Robert Perry)

Maguire: Pravi navijači Engleske ne zvižde igračima

Fudbalski reprezentativac Engleske Harry Maguire rekao je da navijači koji su zviždali njegovom saigraču Jordanu Hendersonu "nisu pravi navijači Engleske". Navijači su zviždali Hendersonu kada je sinoć ušao u igru u takmici protiv Italije u Londonu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine i u prijateljskoj utakmici protiv Australije u petak.

Bivši kapiten Liverpoola kritikovan je jer je ovog ljeta prešao u saudijski Al-Ettifaq.

"Pravi navijači Engleske ne zvižde igračima. Ne zvižde igračima koji su posvetili živote i uradili sve što mogu da ova zemlja ima lijepe uspomene i posebne trenutke", rekao je Maguire, prenio je BBC.

Henderson je tokom boravka u Liverpoolu podržavao LGBTQ+ populaciju, ali su ga neki aktivisti i pojedini navijači kritikovali što je otišao u Saudijsku Arabiju, gdje su istopolni brakovi nelegalni. Selektor Engleske Gareth Southgate rekao je poslije utakmice sa Australijom da nije logično da navijači zvižde Hendersonu, koji je rekao da mora da prihvati kritike.

On je manje zvižduka dobio sinoć na Wembleyju. "Čuli su se aplauzi i neki zvižduci, ali to nisu navijači Engleske", dodao je Maguire, koji je proteklih godina dobijao zvižduke navijača Manchester Uniteda i reprezentacije.

federalna.ba/Beta

zvižduci Engleska navijači
MUP HNK navijači tuča baklje
0 30.11.2023 10:18
Engleska FIFA rang lista
0 20.11.2023 11:11
Bugarska Mađarska neredi Sofija incidenti navijači
0 17.11.2023 12:10
Željezničar Borac fudbal nogomet navijači
0 12.11.2023 10:00