Magoda ugostio rukometaše 'Bosne': Ostvaren zacrtani cilj i povratak u društvo najboljih
(Izvor: Fena/KS)

Magoda ugostio rukometaše 'Bosne': Ostvaren zacrtani cilj i povratak u društvo najboljih

Zahvaljujući izuzetnoj finansijskoj podršci Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, te radu i predanosti menadžmenta i igrača tokom protekle sezone, Omladinski rukometni klub "Bosna" je trijumfalno kročio nazad u vrhunski rang takmičenja - Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

 

Uzimajući u obzir da je RK ”Bosna” ponovo u društvu najboljih, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda ugostio je protekle sedmice članove stručnog štaba i igrače RK "Bosna".

- RK 'Bosna' predstavlja najtrofejniji sarajevski rukometni klub, čija se historija isprepliće s bogatstvom sportskog naslijeđa našeg grada. Raduje me što su naši mladi sportisti nastavili ovu izvanrednu tradiciju i s ponosom vratili klub tamo gdje pripada - u sami vrh bosanskohercegovačkog rukometa. Čestitam vam na ovom izuzetnom uspjehu i želimo vam još mnogo sportskih trijumfa u budućnosti -  poručio je ministar Magoda.

Pohvalio je i činjenicu da se rukometna publika vratila u dvoranu "Ramiz Salčin", kako bi bodrila "Bosnu" tokom protekle sezone.

Rukometaši "Bosne" zahvalili su ministru na kontinuiranoj i nesebičnoj podršci, te obećali da će i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ostaviti srce na terenu, te što bolje predstaviti svoj klub i grad, sapćeno je iz Službe za protokol i press KS.

federalna.ba/Fena

Kanton Sarajevo