Magoda organizovao prijem za bh. taekwondoiste, osvajača tri medalje na seniorskom EP
(Izvor: Fena/Vlada KS)

Magoda organizovao prijem za bh. taekwondoiste, osvajača tri medalje na seniorskom EP

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda ugostio je osvajače medalja s Evropskog seniorskog prvenstva u taekwondou održanog u Beogradu.

Džejla Makaš, Ada Avdagić i Nedžad Husić su na ovom prestižnom takmičenju osvojili tri medalje, što predstavlja još jedan veliki uspjeh za našu zemlju u jednom od najtrofejnijih olimpijskih sportova u BiH.

Ministar je čestitao našim uspješnim sportistima na izvanrednom postignuću ove godine, istakavši da su oni istinski sportski ambasadori koji čine našu zemlju ponosnom. Osim toga, razgovaralo se i o budućim aktivnostima i podršci resornog ministarstva.

- Izuzetno sam ponosan na vaše uspjehe. Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo nastavit će pružati vam bezrezervnu podršku kao najboljim sportskim ambasadorima. Čestitke i trenerima i cjelokupnom Taekwondo savezu BiH na izvanrednom radu, postignutim uspjesima i promociji taekwondoa - poručio je ministar Magoda.

Tokom susreta, ministar Magoda i sportisti su razmijenili iskustvo o izazovima s kojima se susreću tokom svojih napornih treninga, ističući važnost predanosti i rada koji često ostaju nevidljivi, ali koji na kraju donose najbolje rezultate.

Mladi sportisti su izrazili zahvalnost ministru Magodi za kontinuiranu podršku koju su dobijali od početka njegovog mandata, kao i za razumijevanje koje pokazuje prema svim izazovima s kojima se sportisti suočavaju, s obzirom da je i sam bio vrhunski sportista.

Naredni izazov za ove sportiste je Evropsko klupsko prvenstvo u Albaniji, saopćeno je Pres službe KS. 

federalna.ba/Fena

Kenan Magoda
Kenan Magoda FK Sarajevo FK Željezničar KK Bosna Royal ORK Bosna
0 05.01.2024 00:21
SFK 2000 Sarajevo Kenan Magoda Samira Hurem
0 26.12.2023 16:39
Kenan Magoda JU Muzej "Alija Izetbegović"
0 10.11.2023 18:15
Kenan Magoda Lana Pudar
0 19.09.2023 20:57