Objavljena monografija povodom 70 godina Lutkarskog  kazališta Mostar
(Izvor: Fena/Lutkarsko kazalište Mostar)

Objavljena monografija povodom 70 godina Lutkarskog kazališta Mostar

Lutkarsko kazalište Mostar (LKM) predstavit će svoju monografiju u okviru 56. međunarodnog festivala kazališta Lutaka – PIF  koji se održava od 15. do 21. rujna u Zagrebu.

Monografija pod nazivom ”Djetinjstvo koje traje – Lutkarenje, Grad i mi” objavljena je u sklopu proslave 70 godina neprekinutoga umjetničkog rada Lutkarskoga kazališta Mostar, a svoje predstavljanje imat će u Kulturnom centru Travno s početkom u 18 sati, priopćeno je iz LKM-a.

Raskošnu kazališnu monografiju osmislio je i uredio književnik i publicist Darko Juka, a sadržajno nudi lepršav presjek sedam desetljeća dugoga stvaralačkog puta LKM-a i svih mališana koji su rasli uz njegove antologijske predstave.

– Stvorili smo knjižni spomenik jednomu trajanju, jednomu svjetlu koje nije ugaslo unatoč svim iskušenjima kojima je bilo, ili jest, izloženo – rekao je Juka.

Ravnatelj Tibor Oreč istaknuo je kako su itekako svjesni svoje velike odgovornosti u društvu i kako ih to zapravo pogoni predano i s nepresušnom ljubavlju raditi svoj posao.

Slavljenička monografija, osim mnoštvom fotografija iz svih razdoblja djelovanja, obiluje i tekstovima regionalno i svjetski priznatih redatelja, scenarista i dramaturga, posvećenih upravo rođendanu Lutkarskoga kazališta Mostar.

federalna.ba/Fena

monografija