Lukavac će dobiti spomen obilježje žrtvama genocida u Srebrenici
(Izvor: federalna.ba/Azra Delmanović)

Lukavac će dobiti spomen obilježje žrtvama genocida u Srebrenici

Nakon što je usvojena inicijativa da se jedna ulica u Lukavcu nazove "Ulica žrtava genocida u Srebrenici", donesena je odluka i o pokretanju aktivnosti na izgradnji Spomen obilježja. 
 
Podršku za izgradnju je dala Vlada Tuzlanskog kantona, a inicijativu je podržalo i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica nakon čega su ministar Edin Ramić i načelnik Općine Lukavac Edin Delić potpisali su ugovor o izgradnji spomen - obilježja za žrtve genocida u Srebrenici.
 
 
Inicijatori, ali i predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona i Federalnog ministarstva za raseljene i izbjegle osobe se slažu da je i ovo jedan od načina na koji se može i treba čuvati istina o genocidu koji se desio u Srebrenici 1995. godine.
 
"Gradit ćemo spomenik mira i izgraditi iznimno kvalitetno uređen plato, koji će građanima, osim memorijalne dimenzije, ponuditi još jedan iznimno uređen i funkcionalan prostor u gradu.  I ovo je primjer saradnje u kojem ne gledamo stranke i politike. Stranački interesi ne smiju biti iznad interesa građana. Nastavimo tako raditi za naš grad", oglasio se ovim povodom Edin Delić, načelnik Lukavca na svom Facebook profilu.
 
federalna.ba/Azra Delmanović
Lukavac srebrenica obilježje
genocid srebrenica Crna Gora rezolucija Ervin Ibrahimović Suada Zoronjić Bošnjačka stranka Aleksa Bečić Dritan Abazović
0 16.01.2021 21:21
srebrenica snijeg
0 16.01.2021 13:26
srebrenica Žene Srebrenice podsjećanje genocid
0 11.01.2021 12:19
Ćamil Duraković srebrenica izbori
0 07.01.2021 10:26