Izložba na gradskom korzu još jednom potvrdila - Livno je grad slikara

Gradska radio postaja - Radio Livno ove godine je osebujnim projektom, uz već tradicionalni radijski program na otvorenom, obogatilo zbivanja na Livanjskom kulturnom ljetu. Riječ je o izložbi slika na gradskom korzu, koja je kvalitetom i raznolikošću, još jednom potvrdila da je Livno grad slikara.

Zahvaljujući djelatnicima Radio Livna gradska šetnica procvjetala je koloritom slika i skulptura 19 autora. Odvažno su zaplovili u nepoznato, te se i sami iznenadili više nego dobrim odzivom umjetnika.

„Bez obzira je li riječ o amaterima ili profesionalcima, jer svi su nekako pokazali da su željni pokazati što i kako rade, jer uistinu na području našeg grada, pa slobodno rekla bih i kantona, nemaju baš često priliku izložiti svoje radove na ulici da su dostupni široj javnosti, onom običnom prolazniku“, kazala je Andrea Pavić, ravnateljica Radio Livna.

Taj potez pozdravili su i struka i građani.

„Aktivnost za svaku pohvalu. Malo su izašli iz svojih standardnih okvira uključili se u likovnost, a i nama je drago da je se malo umjetnost prelila na ulice našega grada, da nije samo rezervirana za muzej“, smatra Dražena Džeko, ravnateljica Franjevačkog muzeja i galerije Gorica Livno.

A navečer je knjiženost uselila u kino dvoranu i pokazala kako je, nezadovoljna slikovnicom sa zagonetkama, jedna mama postala spisateljica.

„Ja odrasla nisam znala pogoditI pa sam rekla to nije baš dobro, mama će vam smisliti zagonetke. I kako sam to rekla one su krenule teći iz mene i jednostavno došlo je do 101 i tad sam stala. Da sam nastavila vjerojatno bi išlo dalje“, rekla je Ivana Suša, autorica knjige “101 dječja zagonetka u stihu“.

I ići će dalje budući da Ivana već sada ima ideju za drugu knjigu, te se nada kako će ovakvih veselih promocija s glazbom i dječjim igrokazima biti i idućih godina.

federalna.ba

Livno
dječija vatrogasna olimpijada Livno vatrogasci
0 24.05.2024 18:22
Johann Sattler Tomislavgrad Livno Kanton 10
0 24.05.2024 16:46
Kamešnica Livno 100 žena na Kamešnici
0 19.05.2024 11:10
vrtići Livno finansiranje
0 13.05.2024 10:24