videoprilog Željke Mihaljević (Federacija danas)

Livno nakon 30 godina dobilo taksi službu

Zahvaljujući poduzetništvu i viziji Livna kao turističke destinacije, grad na Bistrici je, nakon 30 godina, ponovno dobio profesionalnu taksi službu u sklopu već prepoznatljivog Li-Busa. Tim povodom na središnjem gradskom trgu upriličeni su „Dani otvorenih vrata“ uz prezentaciju vozila i promotivnu besplatnu vožnju.

Novom taksi službom Livno je konačno dobilo ono što jednu sredinu čini urbanom, osobito ako pretendira biti jedna od vodećih turističkih destinacija na području Kantona 10 a i šire.

„Dva vozila danas kreću odmah sa radom, dva vozila su u pripremi. Ovisno o zahtjevima i upoznavanja lokalne zajednice s korištenjem taksi službe, daljnji naš plan je širenje i broja radnih mjesta i povećavanje broja voznih jedinica“, kazao je Mario Pavlinović, vlasnik tvrtke Li-Bus

S dolaskom ljeta, u Li-Busu očekuju i povećan opseg posla pa su od Grada, uz postojeća četiri, zakupili još nekoliko novih taksi stajališta.

„Ono što je činjenica da kroz Livno-Bus, odnosno preuzimanje gradskog prijevoza u Livnu i pokretanje taksi službe, mi smo povećali broj naših djelatnika, oko 20 novih radnih mjesta je otvoreno u zadnjih mjesec dana što je izuzetno velik broj. Naravno, mi na tome ne mislimo stati kao što nismo stali sve ove četiri godine“, dodaje Pavlinović.

Ako se može suditi po izjavama građana, reakcije na početak rada taksi službe u Livnu uglavnom su pozitivne.

„Ovo je ideja hvale vrijedna, a da će naši građani u ovome naći korist - to je sigurno jer znamo kakva je situacija i sa prijevozom, a pogotovo u selima koja su malo udaljenija od centra grada“.

„I neka se širi poslovanje u Livnu. To je na dobrobit svih nas. Sigurno pozitivno i svaka čast“.

„Super je što narod ima nekoga zovnuti kad mu treba taksa. I Jeftino i odlično“.

„Veliki je ovo potez“.

Na Danima otvorenih vrata rečeno je i to - start je marka i pol, a svaki dodatni kilometar vožnje koštat će jednu marku. Građani su upoznati i s mobilnom aplikacijom za taksi, a mogli su uživati i u besplatnoj promotivnoj vožnji.

federalna.ba

Livno taksi
Franjevački muzej i galerija Gorica Livno Livno
0 21.04.2024 19:07
Livno Kanton 10 izbori Hrvatska
0 16.04.2024 17:42
Srednja strukovna škola Livno
0 27.03.2024 19:00
Livno Sajam karijera „Sajam karijera Kantona 10“
0 18.03.2024 17:28