Litvanski 'anti LGTB' poslanik uhvaćen u kadru sa golim muškarcem tokom online sastanka

Litvanski 'anti LGTB' poslanik uhvaćen u kadru sa golim muškarcem tokom online sastanka

Poslanik litvanskog parlamenta, istaknuti protivnik „netradicionalnih“ istopolnih brakova i LGTB zajednice, slučajno je uhvaćen na snimku tokom online sastanka skupštinskog odbora sa golim muškarcem u kadru pošto je, očigledno, slučajno uključio kameru. Petras Grazulis, poslanik iz desničarske Stranke reda i pravde, mogao se kratko vidjeti na video-snimku sa online zasjedanja skupštinskog odbora dok mu u kadar ulazi nagi muškarac.

Na snimku, koji se vrlo brzo proširio internetom, čovjek se pojavljuje iza Grazulisa, očigledno bez odjeće i gleda preko njegovog ramena u ekran.

Predsjednik skupštinskog odbora upozorava da bi ovo otkriće moglo da nanese štetu ugledu Parlamenta, dodajući da se postavlja pitanje „zašto su polugoli tokom radnog vremena“. „Naravno, može se reći da je to njihova privatna stvar, ali on je član Parlamenta“, dodaje Vytautas Juozapaitis.

Grazulis je najprije tvrdio kako je taj čovjek njegov sin. Međutim, potom je promijenio priču, tvrdeći kako je to u stvari novinar Andrius Tapinas koji ga već dugo „proganja“. Uprkos tome što čovjek sa video-snimka nimalo ne liči na Tapinasa, političar tvrdi da se novinar prerušio ili da se nasilno ubacio u direktan prijenos.

Grazulis je bio jedan od najglasnijih protivnika u Litvaniji protiv LGTB zajednice, a 2012. godine je zahtijevao da svi homoseksualci napuste zemlju. Godinu dana kasnije, poslao je pantalone sa rajsferšlusom lokalnoj grupi za zaštitu prava homoseksualaca kao navodni poklon.

Ovaj incident se dogodio samo sedmicu dana pošto je  József Szájer, član Evropskog parlamenta i član stranke predsjednika Viktora Orbana, bio prinuđen da podnese ostavku pošto je objelodanjeno više detalja o zabranjenoj kućnoj zabavi u Briselu u kojoj je učestvovalo najmanje dvadeset muškaraca, među kojima i nekoliko diplomata.

Dodaje se i da je Szájer učestvovao u pisanju mađarskog Ustava, za koji aktivisti navode da je ukinuo sva prava LGTB osoba.

federalna.ba/rt.com

Annalena Baerbock Ukrajina Njemačka
0 25.02.2024 17:52
Gordan Grlić Radman Srbija Hrvatska protestna nota Aleksandar Vučić
0 25.02.2024 16:48
Volodimir Zelenski Borjana Krišto Ukrajina
0 25.02.2024 16:42
Transportna zajednica Parlamentarna skupština BiH
0 25.02.2024 16:35