Liječnici DZ Konjic potpisali otkaz, pacijentima neće biti uskraćene usluge
(Izvor: Fena/Denis Leko)

Liječnici DZ Konjic potpisali otkaz, pacijentima neće biti uskraćene usluge

Petnaest, od šesnaest liječnika koji rade u Domu zdravlja u Konjicu potpisalo je u petak otkaz, jer plaće nisu dobili od juna - potvrdila je za Fenu predsjednica Sindikata Doma zdravlja Konjic i liječnica te zdravstvene ustanove dr. Džana Boloban.

Kako je pojasnila, otkaz su potpisali liječnici koji rade u Hitnoj medicinskoj pomoći, Domu zdravlja i Dječjem dispanzeru.  

Po njezinim riječima, ukoliko u vrijeme otkaznog roka od mjesec dana ne bude riješena financijska konsolidacija, ova zdravstvena ustanova će ostati bez liječnika.

- Otkazni rok traje 30 dana i, zasada, nemamo nikakvih povratnih informacija, ali u slučaju da se ne riješi financijska konsolidacija za koju imamo rok do 24. novembra, mi liječnici ćemo biti primorani da napustimo ovu ustanovu - podvukla je dr. Boloban.

Ona podsjeća da zaposlenici Doma zdravlja Konjic traže isplatu svih zaostalih plaća i redovne plaće u narednom razdoblju.  

Po njezinim riječima, pacijentima neće biti uskraćene zdravstvene usluge. 

- Liječnici će kao i protekla četiri mjeseca, za koje nisu primili plaću, do posljednjeg dana otkaznog roka pacijentima pružati sve zdravstvene usluge - poručila je dr. Boloban.

federalna.ba/Fena

liječnici DZ Konjic otkazi
ljekari liječnici dežurni ljekar dežurstvo dežurstva Bihać kantonalna bolnica Kantonalna bolnica dr. Irfan Ljubijankić Kantonalna bolnica Bihać
0 03.03.2024 21:59
Brčko Brčko distrikt BiH Distrikt Brčko ljekari liječnici
0 12.02.2024 22:49
Metalleghe Silicon Jajce otkazi struja poskupljenja struje
0 09.12.2023 18:31
ljekari liječnici Marina Berberović Nediljko Rimac
0 08.11.2023 18:15
Senad Čeljo Goražde BPK ljekari liječnici specijalisti
0 04.11.2023 12:55