Liga prvaka: U Bešiktašu polažu velike nade u Pjanića
(Izvor: Twitter/Bešiktaš)

Liga prvaka: U Bešiktašu polažu velike nade u Pjanića

Trener turskog Bešiktaša Sergen Yalcin uoči meča protiv Borussije Dortmund u Ligi prvaka poručio je da su sretni i uzbuđeni što učestvuju na ovom velikom evropskom takmičenju.

Bešiktaš u srijedu u prvom meču grupe C na svome Vodafone Parku u Istanbulu u 18.45 sati dočekuje Borussiju Dortmund.

"Ovo takmičenje je najviši nivo fudbala. Veoma smo uzbuđeni i sretni što učestvujemo. Naš cilj je da budemo među prve dvije ekipe u grupi", rekao je Yalcin.

Istakao je da u Ligi prvaka igraju odlične ekipe, ali da i Bešiktaš ima dobar i kvalitetan sastav.

"Mislim da smo dobri kao tim i da se možemo boriti. Mislim da ćemo zajedno s našim igračima dati sve od sebe da ostvarimo naše ciljeve", kazao je Yalcin.

Dodao je da će protiv Borussije Dortmund pokušati igrati svoju prepoznatljivu igru najbolje što mogu.

"To će biti svojevrstan test za nas. Teško je predvidjeti kako će se igra razvijati. Gledat ćete sigurno ekipu s igračima koji se bore i rade sve kako bi pobijedili. Želimo pobijediti", istakao je strateg Bešiktaša.

Fudbaler Bešiktaša Josef de Souza kazao je da su svjesni da će igrati protiv odličnih timova u Ligi prvaka, ali da i istanbulski velikan ima dobru ekipu.

"U modernom fudbalu nema više favorita. Boreći se, ekipe koje djeluju kompaktno mogu također pobijediti. Naravno da i mi možemo pobijediti ako igramo timski i borimo se", kazao je de Souza te dodao da Bešiktaš ima veoma kvalitetne fudbalere:

"Zaista je lijep osjećaj igrati s kvalitetnim igračima. Imamo kvalitetne igrače kao što su Atiba Hutchinson i Miralem Pjanić. S njima imamo dominaciju u posjedu lopte. Ako ponovimo fudbal koji smo igrali do sada, možemo proći grupu."

Osim Bešiktaša i Borussije Dortmund u grupi C Lige prvaka su još i Sporting i Ajax, koji se također sastaju u srijedu u Lisabonu, ali s početkom u 21 sat.

federalna.ba/AA

Miralem Pjanić Bešiktaš
Bešiktaš Miralem Pjanić Borussia Dortmund Liga prvaka Liga šampiona
0 15.09.2021 20:56
sport fudbal nogomet Miralem Pjanić Bešiktaš BiH
0 11.09.2021 20:36
Miralem Pjanić Bešiktaš Liga prvaka Borussija Dortmund
0 03.09.2021 13:17