Trener Damir Đedović i Lana Pudar

Lana u videoporuci pozdravila sve u BiH i zahvalila na podršci

"Pozdrav za sve moje Bosance i Hercegovce, a posebno moje Mostarce. Jako sam ponosna i sretna zbog ovog postignutog uspjeha", izjavila je večaras u videoporuci iz Rima Lana Pudar, najbolja plivačica u Evropi na 200 metara delfin stilom.

Čudesna Mostarka, kojoj je tek 16 godina, večeras je, posljednjeg dana Evropskog prvenstva u Rimu, osvojila zlatnu medalju i još jednom potvrdila da se nalazi u samom vrhu evropskog plivanja.

"Moram da se zahvalim timu ljudi koji radi sa mnom i ovo je zaista dokaz da radimo prave stvari, da radimo kako treba i da sve ide po planu. Nadam se da ću u budućnosti postizati još ovakvih i još boljih uspjeha. Veliko hvala svima na podršci i pozdrav iz Rima", poručila je Lana u poruci.

Lana Pudar je evropska prvakinja

Najbolja bosanskohercegovaačka plivačica Lana Pudar nova je evropska prvakinja na 200 metara leptir. Pudar je u finalu evropskog prvenstva u Rimu pomela konkurenciju i isplivala lični rekord 2:06,81. Šesnaestogodišnja Mostarka krenula je silovito i bila vodeća od prvog okreta, te je pr...

U videoporuci se obratio i Lanin trener Damir Đedović. Istakao je da je pred Lanom sada vrlo bitan period odmora.

"Zahvale svima za podršku i ljubav neizmjernu koju nam ukazujete. Hvala vam zaista i u subotu ćemo imati konferenciju za medije u Mostaru. Čim Lana dođe u Mostar, ide na odmor jer smo od februara bez ijednog slobodnog dana", rekao je on.

Lani je ovo druga medalja na ovom prvenstvu jer je prije dva dana, na duplo kraćoj dionici, osvojila bronzanu.

Ovo što je pokazala u Rimu i što potvrđuje iz dana u dan, daje nam za pravo da za dvije godine u Parizu možemo očekivati prvu olimpijsku medalju u historiji Bosne i Hercegovine. 

federalna.ba

Lana Pudar