Lana Pudar: Ponosni smo i zadovoljni - vrijedilo je

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas je u finalnoj trci u disciplini 100 metara delfin na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Izraelu osvojila zlatnu medalju.

Mlada Mostarka je na ovom SP-u već osvojila zlato u disciplini 200 metara delfin i srebro u disciplini 50 metara delfin.

U videoizjavi nakon takmičenja Lana je pozdravila bh. javnost i poručila da je zadovoljna svojim rezultatima. Pored tri medalje, što je rekord šampionata, posebno je istakla i pehar za najbolju takmičarku na prvenstvu.

"Sezona je bila duga i naporna, bilo je trenutaka kada je ritam treninga, takmičenja, odlazaka od kuće postao vrlo iscrpljujući, ali sada kada pogledamo šta je sve postignuto u ovoj sezonu, mogu zaista reći da je vrijedilo i da smo i ja i moj tim ponosni i zadovoljni svime što je postignuto", rekla je Pudar.

Lana Pudar prvakinja svijeta i na 100 metara delfin

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar u finalnoj trci u disciplini 100 metara delfin na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Izraelu osvojila je zlatnu medalju. Ona je ovu dionicu isplivala za 57.77 sekundi, dok je Leah Shackley iz Sjedinjenih Američkih Država osvojila srebr...

Dodala je i kako njen uspjeh ne bi bio moguć bez podrške sponzora i institucija. 

"Naravno, ne smijem zaboraviti ni svoju porodicu, koja je uvijek tu za mene, svoj tim i veliko hvala svim ljudima iz Bosne i Hercegovine i dijaspore na podršci. Zaista mi je mnogo značila. Bilo mi je drago vidjeti i bh. zastave na tribinama i pored medalje ovi uspjesi su uspjesi svih nas. Veliko hvala, nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti s ovakvim rezultatima", poručila je mlada bosanskohercegovačka plivačica.

federalna.ba

Lana Pudar
Lana Pudar Nemanja Bilbija Grad Mostar Bosna i Hercegovina
0 27.03.2024 08:57
Draško Stanivuković Lana Pudar
0 22.02.2024 12:15