Lajčak i Escobar s Brnabić: Dijalog važan za stabilnost regiona i nema alternativu
(Izvor: Twitter)

Lajčak i Escobar s Brnabić: Dijalog važan za stabilnost regiona i nema alternativu

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom i američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom o dijalogu Beograda i Prištine.

Lajčak je rekao da Evropska unija ulaže velike napore u nastavak dijaloga Beograda i Prištine i pozvao Beograd da nastavi da bude posvećen tom procesu, jer je to važno za stabilnost čitavog regiona.

Escobar je ocijenio da dvije strane jedino kroz dijalog mogu da rješavaju sva otvorena pitanja i da za to ne postoji alternativa.

On je istakao da Sjedinjene Američke Države pažljivo prate taj proces i snažno ga podržavaju, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je rekla da Srbija očekuje formiranje Zajednice srpskih opština, kao i punu implementaciju Briselskog sporazuma.

Izrazila je nezadovoljstvo činjenicom da Srbima sa Kosova nije bilo omogućeno da glasaju na referendumu 16. januara i pozvala dvojicu predstavnika da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se Srbima omogućilo glasanje na izborima 3. aprila.

Premijerka se zahvalila na ličnom angažmanu Lajčaku i Escobaru, kao i na svim naporima koje ulažu u napredak dijaloga Beograda i Prištine.

federalna.ba/Beta

Ana Brnabić Miroslav Lajčak Gabriel Escobar Srbija
Palestina protest podrške skup podrške skup podrške Palestini Srbija Beograd
0 10.12.2023 18:12
Pale konzulat Srbija
0 08.12.2023 17:39
Mreža Srbija izbori
0 05.12.2023 22:02