Kurti poručio da neće biti dijaloga sa Srbijom 11. maja
(Izvor: Twitter)

Kurti poručio da neće biti dijaloga sa Srbijom 11. maja

Kosovski premijer Albin Kurti izjavio je danas u Briselu da se nastavak dijaloga Kosova i Srbije neće održati 11. maja, datuma koji je pomenut kao moguć nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravio u glavom gradu Belgije.

Kurti je odgovarajući na pitanja novinara kazao da on sigurno neće biti u Briselu 11. maja, ali da će prisustvovati samitu nekoliko dana kasnije, na kome će biti prisutni svi lideri zemalja Zapadnog Balkana.

Novi kosovski premijer je rekao da je potrebno uspostaviti principe dijaloga, a ne da se zasniva na prošlosti i individualnim interesima.

Pojasnio je da u principu nije protiv dijaloga, ali da je protiv besprincipijelnog dijaloga. Po njemu građani treba da imaju koristi od dijaloga.

Nakon što je krajem prošle nedjelje u Briselu boravio srbijanski predsjednik Vučić, visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Josep Borrell najavio je mogućnost nastavka dijaloga između Kosova i Srbije 11. maja.

Premijer Kosova Kurti danas je započeo dvodnevnu službenu posjetu Briselu, što je njegova prva posjeta inostranstvu od preuzimanja dužnosti krajem marta.

federalna.ba/AA

Kosovo Srbija
Crna Gora Srbija Rezolucija o genocidu u Srebrenici Zdravko Krivokapić
0 23.06.2021 00:43
Srbija koronavirus
0 22.06.2021 16:50
Srbija genocid rezolucija
0 21.06.2021 20:26