Krunić zvanično predstavljen u Fenerbahceu

Turski velikan Fenerbahce zvanično je potvrdio dolazak reprezentativca Bosne i Hercegovine Radeta Krunića. U saopćenju Fenerbahcea navodi se da je postignut dogovor sa bh. veznjakom i italijanskim klubom Milanom.

Navodi se da je Krunić u turski klub stigao na posudbu, a Fener ima pravo otkupa njegovog ugovora. Fenerbahce je također objavio da je 30-godišnji fudbaler prošao ljekarski pregled.

Krunić je izjavio da je veoma sretan što će nastupati za Fenerbahce.

"Fenerbahce je jako želio da budem ovdje i to me je veoma obradovalo, konačno sam tu. Dat ću sve od sebe za uspjehe Fenerbahcea. Želim da naši navijači znaju da ću dati sve od sebe na terenu. Uradit ću sve da osvojimo titule u svim takmičenjima na kojima učestvujemo", kazao je Krunić za Fenerbahce TV.

Krunić će tako pridružio kapitenu i saigraču iz reprezentacije Bosne i Hercegovine Edinu Džeki, koji također nosi i kapitensku traku Fenerbahcea i trenutno je najbolji strijelac turske Super lige sa 16 postignutih golova.

Krunić je u dosadašnjoj karijeri igrao za Sutjesku iz Foče, Donji Srem, Hellas Veronu, Borac Čačak, Empoli i Milan. U dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine upisao je 32 nastupa i postigao četiri gola.

federalna.ba/AA

Rade Krunić Fenerbahce